Bäst värde för dina EuroBonus-poäng

Det står klart att SAS står inför en tidsperiod av betydande förändringar inför Air France-KLM:s övertagande. Bonusresor för EuroBonus-poäng med Star Alliance är snart ett minne blott. Denna förändring förväntas vara genomförd innan sommaren 2024, och skapar både osäkerhet och möjligheter. Hur det kommer att se ut och vilka förmåner som kommer med alliansbytet vet vi ännu inte.

Trots att SAS EuroBonus för närvarande förblir oförändrat, är det oundvikligt att programmet kommer att genomgå förändringar efter övergången. Känner du en ökad oro för dina poäng? Att agera nu minimerar risken för att dina hårt intjänade poäng förlorar sitt värde. Oavsett hur många poäng du har, finns det olika sätt att använda dem på. Planera smart och få ut det mesta av dina EuroBonus-poäng!

Bäst värde för dina EuroBonus poäng

 • 3.000 – Flygplats lounge access SAS
 • 5.000 – Inrikes flygbiljett t&r för barn
 • 10.000 – Inrikes flygbiljett t&r
 • 10.000 – Uppgradering av reseklass
 • 50.000 – Flygbiljett inom Europa t&r
 • 60.000 – Flygbiljett till USA eller Asien i SAS Go t&r
 • 100.000 – Flygbljett till USA eller Asien i SAS Business Class t&r
 • 175.000 – Flygbiljett till USA med Lufthansa i First Class t&r
 • 215.000 – Flygbiljett i Business Class till valfri destination i världen
 • 225.000 – Flygbiljett, tur och retur med Lufthansa First Class till Asien, Sydamerika eller Sydafrika

Sämst värde för dina EuroBonus poäng

 • Att låta poängen förfalla
 • Mat & dryck ombord på planet
 • WiFi ombord på planet
 • Växla över poäng till andra bonusprogram
 • SAS EuroBonus shop (med undantag av trisslotter kanske?)
 • Hotell och hyrbilar med poängbetalning

Boka en lyxig bonusresa

Bonusresor med SAS och Star Alliance har ett fast poängpris t&r. Det gör att du på förhand vet hur många poäng en resa kostar till en destination. Om du vill veta hur många poäng en bonusresa kostar kan du läsa mitt inlägg på eurobonuspoang.se här. Sök efter bonusresor på Star Alliance sökmotor på sas hemsida, eller använd en webbsida där du snabbt och enkelt kan hitta bonusflygresor i både Business och First class. Awardfares och Awardhacks är två olika sökverktyg som du kan använda dig av.

Uppgraderingar hos SAS

SAS EuroBonus-medlemmar kan uppgradera sin flygning till SAS Plus eller SAS Business, antingen genom att lägga ett bud bestående av EuroBonus-poäng. Budgivningen är tillgänglig fram till 6 timmar före avgång för långdistansflyg och 25 timmar för kortare flygningar. Uppgraderingar erbjuder förmåner som Fast Track, lounge-tillgång, och bekvämare sittplatser.

Uppgraderingar med Star Alliance

EuroBonus-medlemmar kan använda sina poäng för att uppgradera på flygningar med Star Alliance-partners. Detta ger tillgång till högre reseklasser, som Business eller First Class, beroende på tillgänglighet. Uppgraderingar erbjuder extra komfort och service, som prioriterad incheckning, lounge-tillgång och förbättrad måltidsservice. Poängkrav varierar beroende på flygbolag och destination.

Boka hotell

Använd EuroBonus-poäng för att boka hotellnätter världen över. Poängen kan användas för hela eller delar av vistelsen, vilket gör det till ett prisvärt sätt att förlänga semestern eller uppgradera hotellupplevelsen. Hotellbokningar görs enkelt via SAS hemsida. Att boka hotell är inte det mest ekonomiska sättet att använda poäng, men om du ändå inte ska ut och flyga, kan det vara ett alternativ. i stället för att låta poäng förfalla.

Lounge access

SAS-Go-resenärer kan använda 3000 EuroBonus-poäng för att få tillträde till SAS-loungerna på flygplatserna i Köpenhamn, Oslo och Arlanda. Betalning kontant är tillträde mellan 299 och 349 kronor.

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få e-post när vi publicerar nya inlägg på hemsidan? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

Bli Premium

Med ett Premium-medlemskap får du tillgång till alla låsta artiklar på happytravels.se. Du slipper också annonsering från Google. Medlemskapet betalas med en engångskostnad och gäller obegränsad tid.

** Glöm inte att du tjänar EuroBonus-poäng på transaktionen om du betalar medlemskapet med ditt SAS American Express kort eller SAS Mastercard kort.


Upptäck mer från happytravels

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Skriv en kommentar

Dy kanske också gillar

Upptäck mer från happytravels

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa