Boka bonusresa med Etihad Airways A380

För dig som vill flyga Etihads A380 I Business class eller First class är det möjligt att boka med SAS EuroBonus-poäng

SAS EuroBonus är Skandinaviens största lojalitetsprogram med över 5 miljoner medlemmar. För dig som vill prova på att flyga Etihads A380 så är det möjligt att boka med SAS EuroBonuspoäng. Sedan 2014 har SAS och Etihad Airways ett codeshare samarbete på flygningar mellan Europa och Abu Dhabi. Samarbetet innebär även att EuroBonus-medlemmar kan tjäna och använda poäng på Etihads flygningar mellan Europa och Abu Dhabi.

Bonusresor på Etihad prissätts enligt en separat tabell med höga poängpriser och utan möjligheten att utnyttja poängrabatter så som Amex 2for1.

Du kan använda dina EuroBonus-poäng för att betala för bonusresor till vissa destinationer som utförs av Etihad Airways

Etihad är det enda flygbolag med SAS utanför Star Alliance nätverket. Du kan använda dina EuroBonus-poäng för att betala för bonusresor till vissa destinationer som utförs av Etihad Airways mellan Skandinavien/Europa och Abu Dhabi via Amsterdam, Aten, Bryssel, Genève, London, Milano, Rom och Zürich. Endast tur och retur, men du kan boka enkelresor till samma pris som för en bonusresa tur och retur. Skatter och avgifter tillkommer per person i tillägg till nödvändiga poäng och de varierar beroende på rutt.

Det hade såklart varit en vinst för oss som vill boka bonusresor att kunna kombinera Etihad med övriga flygbolagspartners från Star Alliance på en och samma bokning till ett enhetligt poängpris. Poängpriserna för en tur och returresa från Skandinavien kostar 200.000 poäng i Business class. First class kostar 300.000 poäng tur och retur. Amex 2for1 voucher kan ej användas på bonusresor med Etihad. Boka fram till avgångsdagen genom att kontakta SAS Customer Service.

FirstBusinessEconomy
Till/från Skandinavien & Abu Dhabi300 000200 000100 000
Till/från Europa & Abu Dhabi250 000150 00070 000
Photo: Eithad Airways

Lyxiga amenity kits när du flyger med Etihad

 • Nya lyxiga bekvämligheter i samarbete med Giorgio Armani
 • Fylld med välbefinnande och hudvårdsartiklar från det lyxiga skönhetsmärket ESPA
 • Giorgio Armani loungekläder och tofflor som present till gäster som flyger i första klass och på längre flygningar i Business class
 • Gratis tygpåsar med Beekman handkräm och praktiska bekvämligheter för gäster som flyger på längre flyg i Economy

Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten – Etihad Airways har lanserat en fantastisk ny kollektion av amenity kits i samarbete med det kända italienska designhuset Giorgio Armani och det lyxiga märket ESPA. Det eleganta nya sortimentet är skräddarsydda för varje premiumhytt. Utbudet kommer successivt att rullas ut på flygningar från slutet av februari 2024. I ekonomiklass på flygningar på mer än sex timmar har Eithad introducerat en rad kostnadsfria väskor som innehåller nödvändigheter, inklusive presenter av Beekman handkräm, ögonskugga och öronproppar. Business class-kiten innehåller alla ESPA-lotioner, -dimmor och balsam som liknar Första klass. Gäster i båda klasserna får även tofflor, en ögonskugga, öronproppar och ett tandläkarkit.

Photo: Eithad Airways

Business class

Etihads nya bekvämlighetspaket i Business class, designade av Giorgio Armani, finns i två unisex-stilar. Efter flygningen kan väskorna användas för att bekvämt förvara små tekniska produkter, kablar eller personliga föremål för bekvämlighet när du är på språng. Med resevälbefinnande i åtanke, är Business Class-kiten fyllda med lyxiga ESPA-hudvårdsprodukter inklusive Nourishing Lip Treatment, Hydrating Spa Face Mist och Rejuvenating Hand och Body Lotion, tillsammans med praktiska presenter som plyschtofflor, en ögonskugga, öronproppar och ett tandvårdskit för resor.

The Residence och First class

Etihad-passagerare som reser i den superlyxiga privata trerumssviten The Residence, såväl som första klass, kommer att förses med en stor folioväska av märket Giorgio Armani och Etihad, som flygbolaget hävdar är ”en av de största bekvämlighetspaketen som finns i luften”. Väskan kommer i fyra färger och är tillräckligt stor för att innehålla viktiga dokument och även surfplattor och en 13” laptop. Den stora folioväskan kommer packad med godsaker från ESPA, inklusive Hydrating Spa Face Mist, Nourishing Lip Treatment, Restful Pulse Point Oil för att underlätta avslappning under flygningen, en generöst storlek Rest and Recovery Night Balm och Rejuvenating Handkräm och Body lotion. Förutom dessa uppfriskande produkter inkluderar gåvorna praktiska ögonskuggor, öronproppar och tandvårdskit.

Lyxiga designerloungekläder

Residence och First Class-gäster på flygningar på mer än nio timmar får också present av skräddarsydd Giorgio Armani och Etihad loungewear och tofflor, vackert presenterade i den stora Giorgio Armani folioväskan. Loungewearen är anti-rynk och har en Henley-ringning och skräddarsytt tonalt tryck inspirerat av Abu Dhabis moderna skyline. Giorgio Armani-tofflorna har ett matchande tonalt tryck och en bekväm innersula i plysch fuskpäls.

Den nya Midfield-terminalen på Abu Dhabis flygplats erbjuder både Första klass- och Businesslounge på flygplatsen

Abu Dhabis flygplats (AUH) har nyligen invigt sin helt nya Midfield Terminal (kallas officiellt Terminal A). Terminal A rymmer en enorm Etihad-lounge som kan ta emot över 1 000 gäster och sträcker sig över tre våningar. Loungen erbjuder direkt ombordstigning till tre flygplan, vilket betyder att många gäster kommer att kunna gå ombord på sitt flyg direkt från loungen. Den nya Etihad Business Lounge har följande bekvämligheter:

 • Liwan Global Dining: En internationell självbetjäningsbuffé i en stilfull och samtida emiratisk miljö.
 • Spa och Salong: Skäm bort dig själv med en ny frisyr, pedikyr eller manikyr i en fridfull oas.
 • East & West Study: Ett lugnt reträtt för att koppla av och njuta av vidsträckta utsikter över start- och landningsbanan.
 • Avslappningsrum: Njut av ditt eget privata utrymme med dagbädd och lyxiga möbler.
 • Familjerum: Håll de unga resenärerna underhållna och engagerade med spel, leksaker och böcker.
 • Spelrum: Utmana dina vänner i ett parti bordfotboll eller luftishockey, eller utforska digitala spelalternativ.
 • Dusch: Fräscha upp och återhämta dig i en lyxig miljö inför din nästa flygning.
 • Taklounge: Koppla av i baren, välj bland flera matalternativ eller slappna av i detta stora utrymme.

Den nya Etihad First Lounge erbjuder följande bekvämligheter:

 • Matsalar: Njut av en förhöjd matupplevelse med internationell mat och dryck.
 • The Parlour: Avnjut choklad, bakverk, arabiska delikatesser och afternoon tea i en elegant miljö.
 • Oasis: Slappna av och ladda om med bekväma sittplatser och en avskärmning för privatliv.
 • Privata sviter: Det yttersta inom privatliv och exklusivitet.

Air France-KLM och Etihad Airways förstärker samarbete för medlemmar att tjäna och lösa in miles på flygningar mellan flygbolagen

Sedan 2012 har Air France-KLM och Etihad haft ett samarbete, men det har historiskt sett inte varit särskilt nära. Nu ska samarbetet utökas. Förutom att utöka sin codeshare-överenskommelse planerar flygbolagen att introducera ömsesidiga lojalitetsprogram och överväger att dela terminaler och erbjuda gemensam loungetillgång. Flygbolagen har undertecknat en avsiktsförklaring som syftar till att förbättra samarbetsmöjligheterna inom passageraroperationer, lojalitetsprogram, talangutveckling och underhåll. Med förbehåll för godkännande från regeringen kan vi förvänta oss:

 • Utökad codeshare-överenskommelse mellan flygbolagen som täcker 40 nya rutter över Europa, Mellanöstern, Asien och Australien.
 • Införande av ömsesidiga lojalitetsprogram för medlemmar i Air France-KLM Flying Blue och Etihad Guest. Detta gör att medlemmarna kan tjäna och lösa in miles på flygningar med Air France, KLM och Etihad.
 • Eventuell möjlighet att dela terminaler och ge ömsesidig tillgång till lounger och gemensam hantering på marken för medlemmar

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid.