Bra tips om du samlar bonuspoäng till resor

Tänk dig att kunna njuta av ett glas champagne när du reser bekvämt i Business class exempelvis till USA? Och endast betala för poäng från dina vardagsinköp! Här har vi samlat bra tips på saker du bör tänka på om du samlar bonuspoäng, så att du inte riskerar att förlora bra värde i dina bonuspoäng. Om du följer dessa tips kommer du tjäna fler bonuspoäng till en härlig resa framöver!

Bra tips om du samlar bonuspoäng till resor

Det finns många sätt du kan samla bonuspoäng från vardagliga inköp som på sikt leder till att du kan boka en bonusresa (”gratisresa”) för dina insamlade poäng. Du använder bara poäng som du gjort på inköp som du hade gjort oavsett, men du gör dem med ett kreditkort i stället för med ditt vanliga bankkort. För en bonusresa inom EuroBonus betalar du endast flygskatter som brukar landa mellan 500sek-2000sek. Du kan välja att flyga med alla flygbolag inom Star Alliance (26 olika flygbolag). Flygskatternas kostnader är beroende på hur långt du flyger, desto längre du reser, desto mer behöver du betala.

Länk eurobonuspoang.se: Vad kostar en bonusresa med EuroBonus?

 

Att inte använda kreditkort för sina vardagliga inköp som man ändå måste göra oavsett

Ett av de vanligaste misstagen är att många inte riktar inköpen mot ett och samma kort, man sprider ut dem på olika kort eller använder endast sina kreditkort ibland eller för större transaktioner. Mastercard accepteras överallt i världen, vilket innebär att du kan använda ditt SAS EuroBonus Mastercard kort för alla inköp du gör. Om du fortfarande väljer att använda ditt vanliga bankkort när du handlar mat i affären, tankar eller handlar online, går du miste om en hel del lättförtjänta poäng till en gratisresa (i Business class dessutom). Använd därför alltid ditt kreditkort på alla dina inköp, som leder till att du tjänar bonuspoäng. Vad du än köper. Det kan mycket väl endast vara några poäng per dag och per transaktion, men det kan förvandlas till många poäng under ett år!

En bonusbiljett med EuroBonus innebär att du har en biljett som är fullt avbokningsbar fram till och med 24h innan avgång

Jag värderar flexibilitet väldigt högt. Det är där värdet ligger för denna typen av poängresa för mig. Poängen i sig har jag samlat ihop från inköp jag ändå måste göra dagligen. Om du enbart är ute efter att maxa poängvärdet så är regeln att använda dem till en longhaul flygning i Business eller First class. Många anser att det är dåligt värde av poäng att använda dem till en resa inom Europa i ekonomiklass. Men samtidigt tycker jag också att man ska väga in om det är mer lönsamt att spara poängen och betala för flygbiljetter, om poängen är nära att förfalla och man inte har planerat någon längre longhaul resa? Med andra ord, om du vill ha flexibilitet, boka med poäng. Om du inte bryr dig om flexibilitet, boka med cash.

Länk eurobonuspoang.se: Boka bonusresa med Star Alliance

När butiken inte accepterar American Express betalar man med ett Mastercard kort

Har du ett SAS American Express kort och behöver rikta dina inköp mot detta kort för att uppnå ditt spenderingskrav och uppnå din 50% poängrabatt? (flyg 2för1). Blir du frustrerad när du vill betala med ditt Amex kort och handlaren inte accepterar det kortet som betalningsmetod? Ibland behöver man såklart handla den specifika varan i den specifika butiken, och får då således betala med sitt vanliga bankkort (eller med ditt SAS EuroBonus Mastercard om du har det som backup kort). En strategi vi använder oss av, är att vid dessa tillfällen ta beslut om vi verkligen måste köpa varan direkt, eller om vi har tid att se över vilka andra butiker som säljer samma vara. Exempelvis köpte jag djurfoder, pellets och kattsand i djurbutiken tidigare, vilka inte accepterade Amex kort. Efter lite googling upptäckte jag att jag kunde handla alla artiklar (samma märke) på Granngården i stället, vilka accepterar Amex. Dessutom var en del av varorna billigare än i djurbutiken. Win win.

Mitt tips är också att se över om den fysiska butiken du vill handla hos också har en webbutik. Till exempel accepterar Lindex Amex kort i fysisk butik, men inte i sin webbutik. Det kan också vara det omvända. Ibland kanske du kan handla din vara online och därmed betala med ditt Amex/PayPal, och ibland handla i den fysiska butiken om dem accepterar Amex där. Många butiker säljer dessutom samma artiklar eller liknande artiklar vilket gör att du kan gå till en annan butik och handla din vara. Under ett år blir det många poäng som du hade önskat att du lagt på ditt Amex kort för att kunna boka bonusresa till halva poängpriset / resa 2 personer för 1.

Lästips:

Vänta in kampanjer för dina större inköp

Planerar du att köpa ny soffa eller säng? Eller kanske en bil? Med regelbundna SAS Mastercard kampanjer där du tjänar dubbla poäng under en helg är det perfekt att göra sina stora inköp. Passa även på att tanka bilen full, storhandla och köp presentkort på matbutiken och systembolaget till nästa storhandling som du kan använda. Se till att du får nyhetsbrev så att du inte missar dessa kampanjer och kom också ihåg att registrera dig för dessa kampanjer.

Om du måste göra stora inköp för hemmet eller köpa dyra resor kan det alltså vara värt att planera. Du kan tjäna många extra poäng om du planerar att göra dessa inköp under perioder när du tjäna dubbla poäng på kreditkortet eller i den butik du handlar i. Du kan missa många poäng om du inte gör det.

SAS Mastercard Dubbla poäng kampanj

Felaktig användning av poängen

Bonuspoäng är som valuta och det är en stor skillnad mellan värdet på en bonuspoäng i de olika programmen. Så var medveten om hur mycket dina poäng är värda och välj att tjäna dem där du får ut det mesta av dem. Exempel på felaktig användning är om du bokar resor där kostnaden för skatter och avgifter motsvarar eller till och med överskrider kostnaden för en betald biljett på samma resa. Detta brukar vanligtvis beröra flygresor i ekonomiklass, där de rabatterade biljetterna till största del består utan flygskatter och avgifter. Även resor i business class kan visa sig erbjuda dåligt värde för poängen, i synnerhet om du använder poäng från ett bonusprogram som debiterar bränsletillägg. Innan du bokar din bonusresa så är det alltid en bra idé att undersöka priserna på betalda biljetter för att säkerställa att poängen inte används på fel sätt.

Något som man också behöver tänka på är att bonuspoäng är en färskvara och de kan utan förvarning förlora delar eller hela sitt värde. Vissa flygbolag däribland SAS, Air Canada och IAG (British Airways moderbolag) har valt att knoppa av sina bonusprogram i fristående dotterbolag, vilket innebär att poängen rent teoretiskt är skyddade mot en flygbolagskonkurs. Flera program baserar utgångsdatumet på när poängen tjänades in. T.ex SAS EuroBonus vars poäng är giltiga i fem år räknat från medlemsåret när de tjänades in. Andra program så som British Airways Executive Club har inget utgångsdatum för poängen under förutsättning att man håller kontot aktivt minst en gång var tredje år.

Spendera INTE poäng i bonusprogrammens webbshop eller ombord på flygplanet i första hand.

Det är en mycket dålig idé att spendera sina bonuspoäng på att köpa saker i bonusprogrammen online-butiker eller ombord på flygplanet. Värdet du får ut av dina poäng är extremt dåligt. Spara dina poäng och spendera dem där du får som mest för dina pengar: till bonusresor. Rent upplevelsemässigt är det bättre att spara poängen och sedan boka en Business- eller First Class-biljett i stället för att använda poäng till läsk och muffins ombord. Då får du ett mycket högre värde ur dina poäng.

Låta inte dina poäng förfalla

Tyvärr har vissa bonusprogram ett utgångsdatum på dina poäng. Här handlar det om att kontrollera när dina poäng löper ut och att ha tänkt ut en strategi för att använda dem innan dem förfaller. Tänk också på att flera bonusprogram inte tillåter att poäng går ut så länge du har en årlig transaktion på ditt konto. Här kan det ibland lönas att köpa poäng för t.ex. 10USD, som håller alla andra poäng vid liv under ytterligare ett år och ger dig extra tid att få dem att använda eller tjäna lite mer för att spendera dem på bättre saker. I slutändan är det såklart alltid bättre att använda poängen till något än inget alls. Flera av programmen har en egen webbshop, där du exempelvis kan klicka hem något inom kategorierna hemelektronik, inredning, trisslotter eller något annat trevligt.

Glöm inte att registrera dig i de olika programmen och för olika kampanjerbjudanden

Kom ihåg att registrera dig för alla bonusprogram – även om du inte tror att du kommer att använda detta program i framtiden. Du vet aldrig hur ditt resemönster kan förändras. Kanske blir det så att du aldrig kommer att dra nytta av dem, men om möjligheten plötsligt uppstår är det synd att du har missat chansen. Registrera dina betalkort för att automatiskt tjäna dessa poäng. Välj också att handla i butiker som erbjuder dessa erbjudanden för att tjäna extra poäng. Till exempel med EuroBonus tjänar du mer poäng vid tankning av drivmedel hos Preem om du registrerat ditt kort samt betalar inne i butik i stället för obemannade stationer. Det kan vara många poäng du missar om du inte signat upp dig för erbjudanden.

SAS samarbete med över 400 onlinebutiker som erbjuder EuroBonus-poäng när du handlar genom shoppingportalen

Du kan tjäna poäng på de flesta saker du köper online. Till exempel har SAS samarbete med över 400 onlinebutiker som erbjuder EuroBonus-poäng när du handlar med dem. Gör det till en regel att du – som utgångspunkt – aldrig köper något utan att tjäna bonuspoäng på ett eller annat sätt. Som ett minimum måste du betala med ett kreditkort, vilket gör att du kommer att tjäna poäng. Men i många fall kan du ”dubblera” och tjäna båda poäng via kreditkort och i butiken du handlar i.

Från eurobonuspoang.se:
Samla EuroBonuspoäng på dina onlineköp

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid.