Carnaval Miami 2025

Miami är ett fantastiskt resmål året om med sina vita sandstränder, pastellfärgade byggnader, spektakulära solnedgångar & Key West

Med sina 400 000 invånare är Miami Floridas näst största stad efter Jacksonville. Miami är särskilt känt för att vara en glamourös badort med läckra vita sandstränder och festligheter. Från Miami till Key West är det knappa 30 mil som du lätt gör till en bra roadtrip på den berömda Highway 1 över havet, kallad ’The Overseas Highway. Key West är kontinentala Amerikas sydligaste spets och att fotografera sig vid Southernmost Point är populärt. Key West, eller the Conch Republic som ön också kallas, ligger närmare Kuba än Miami. Man har känslan av att vara lika mycket i Karibien som i USA.

Under början av månaderna februari och mars, är det möjligt för soldyrkare att hänga på stranden i södra Florida. Temperaturen under dessa månader i Miami ligger på runt 25 grader. Det är även då du kan besöka Carnaval Miami. Om du inte besökt Florida är det ett utmärkt resmål att kombinera sol och bad med deras kulturfestival. Festivalen består idag av en mängd olika evenemang i Greater Miami och Miami Beach. För den sportintresserade pågår också golf- och dominoturneringar. Domino är väldigt populärt bland den kubanska befolkningen, som lockar till sig entusiaster från hela landet, sker i Domino Park i Little Havana-området. Carnaval Miami är familjevänlig, men förbered dig på att det kommer vara mycket folk och med pulserande energi. Kom ihåg att ta på dig solskydd och drick mycket vatten.

 
 

CARNAVAL MIAMI: en rad fängslande evenemang som lockar i genomsnitt en miljon deltagare varje år

Under ett par intensiva veckor i månadsskiftet februari-mars, tar festivalyran över stadens gator med musik, dans, konst, mat, sport och mode. Den årliga festivalen är en av USA:s största hyllningar till latinamerikansk kultur, och i snitt samlas runt en miljon besökare från hela världen för att delta i firandet. Det representerar en ekonomisk inverkan på 40 miljoner USD för lokala konstnärer, leverantörer och småföretag i hela Greater Miami-området. Det hela började på 1970-talet med en grupp ungdomar som ville göra världen till en bättre plats. De startade vad som senare skulle bli Carnaval Miami till stöd för Kiwanis of Little Havana Foundation, en välgörenhetsorganisation som hjälper utsatta barn och unga. Festivalen har sedan dess växt enormt, och hålls fortfarande i Kiwanis of Little Havana Foundations regi.

Läs mer på: carnavalmiami.com och miamicarnival.org

 

Varje år inleds Carnaval Miami genom att man utser Miss Carnaval Miami, festivalens ambassadör och värd. Vinnaren får också tävla om titeln som Miss Florida USA.

En av festivalens största höjdpunkter är Calle Ocho Music Festival som tar över hela 15 kvarter längs med Southwest 8th Street i Little Havana. Här kan du uppleva livekonserter och dj-uppträdanden på de olika scenerna, mat från världens alla hörn och kubansk congadans. Här samlas familjer och vänner för att uppleva feststämningen tillsammans. Den stora gatufesten är gratis och pågår under en dag. I området Coral Gables tar Miracle Mile över området för en helg, där fler än 200 målare och skulptörer och fotografer har en lång utsällning med sin konst.Carnaval on the Mile kantas också av mat och livemusik. Kom ihåg att ta med kontanter då många inte tar emot kort.

 

Musikparaden

The Parade of the Bands äger rum på söndagen, dagen före Columbus Day, och har mer än 18.000 maskerader som dansar fritt genom en godkänd paradväg. Paraden börjar kl 11 och slutar kl 23, vilket inkluderar konserten som följer därefter. Musikbilarna bär musiken och underhållningen; den sätts ihop med en lastbil med släpvagn, ställ med stora högtalare och musikinstrument, och DJ:s och underhållare uppträder på lastbilen. Den pulserande musiken, skönheten och festligheterna är alla legendariska! Har du hört talas om Pied Piper? (Yves Saint Laurent var modets Pied Piper). Under paraden av banden kommer du att bevittna samma fenomen, med maskeraderna som noga följer musikbilen när den tar sig till huvudscenen där banden går upp på scenen för att bedömas av en expertpanel från karnevalsbranschen. Förvänta dig att se pärlor och fjädrar i ett kalejdoskop av färger, såväl som enorma kung och drottning-kostymer. Intresserad av att vara med? Klicka på fliken Mas Bands för en lista över deltagande band och deras kontaktinformation.

 

Stålband

Panorama hålls på karnevalsfredag ​​och arrangeras på Central Broward Park Cricket Stadium från 16:00 till 23:00. Det här är en tid att koppla av och njuta av den ljuva musiken från steelpan när grupperna framför några av dina favoritlåtar eller lokala låtar från karnevalsäsongen. Evenemanget erbjuder en autentisk plattform för dem som letar efter den där äkta karibiska upplevelsen på stål, tillsammans med en konsertlayout, uppvuxen med karnevalsvibbar och stålpanororkestrar som spelar för The Win, i en natt av pump up, press och panorering! Det är en av juvelerna i vilken karneval som helst, PAN-O-RAMA!

 

Huvudscenen: ett försök att vinna den eftertraktade titeln ”Årets band”

Efter bandets parad tar det roliga inte slut. Det intensifieras faktiskt. På den stora scenen spelar banden ut sina porträtter inför domarna i ett försök att vinna den eftertraktade titeln ”Årets band”, tillsammans med det enorma pengapriset. Experter kommer in från hela världen för att bedöma banden i olika kategorier. Det är något du inte vill missa!

 

Karnevalkonsert

Varje år levererar Miami Broward One Carnival en exceptionell serie akter, som inkluderar framträdanden av välkända latinamerikanska och haitiska akter, i ett försök att locka till sig dem som delar likheter i kultur och i karnevalstraditionen. Varje år flockas soca-älskare till karnevalen för att uppleva dessa underhållares höga energi och liveframträdanden.

 

Mat och dryck

Vem går på ett kulturevenemang och inte ägnar sina sinnen åt mat och dryck? På Carnival Village kommer det inte att vara annorlunda. Miami Broward One Carnivals matförsäljare, som är fler än femtio, har ett stort urval av kulinariska läckerheter från den karibiska regionen. Mat från öarna Bahamas, Jamaica, Haiti, Trinidad & Tobago, Guyana, Dominikanska republiken och många fler finns alla tillgängliga i olika food courts. Du kan också njuta av rom, öl och drycker från destillatörer och bryggerier som representerar många öar i Karibien. Gör din lista över de karibiska rätter du vill smaka och kom beredd att få tillfredsställa ditt Jerk-, Curry- eller Stew-sug så fort du går in på festivalområdet. Med andra ord; se till att komma hungrig!

 

DIN FESTIVALGUIDE

Traditionell karneval, som firas i Trinidad och Brasilien, är en högtid som inträffar omedelbart före fastan varje år, vanligtvis i februari eller mars. I södra Florida börjar Miami Carnival-firandet veckan före Columbus Day under oktober månad. I oktober 2024 drar det igång med Junior Carnival Competition lördagen den 5 oktober, följt av Steelband ”Panorama”-tävlingen fredagen den 11 oktober. J’Ouvert Mas hålls tidigt på lördagsmorgonen den 12 oktober, och karnevalsfirandet toppar med kungar, drottningar och individuella shower och tävlingar och den stora finalen i Mas Bands parad och konsert på karnevalsöndagen den 13 oktober.

 

JUNIOR CARNIVAL

Saturday, October 5, 2024: 1pm – 10pm
CARNIVAL VILLAGE NORTH

PANORAMA – STEEL BAND COMPETITION

Friday, October 11, 2024: 4pm – 11pm
CARNIVAL VILLAGE NORTH

OFFICIAL J’OUVERT

Saturday, October 12, 2024:  7am – 3pm
CARNIVAL VILLAGE NORTH

MAS BAND PARADE AND CONCERT

Sunday, October 13, 2024: 11am – 11pm
CARNIVAL VILLAGE SOUTH

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få e-post när vi publicerar nya inlägg på hemsidan? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

Bli Premium

Med ett Premium-medlemskap får du tillgång till alla låsta artiklar på happytravels.se. Du slipper också annonsering från Google. Medlemskapet betalas med en engångskostnad och gäller obegränsad tid.

** Glöm inte att du tjänar EuroBonus-poäng på transaktionen om du betalar medlemskapet med ditt SAS American Express kort eller SAS Mastercard kort.


Upptäck mer från happytravels

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Skriv en kommentar

Dy kanske också gillar

Upptäck mer från happytravels

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa