Fira alla hjärtans dag i kärlekens huvudstad PARIS

 

Fira KÄRLEKEN och ALLA HJÄRTANS DAG i Paris

Alla hjärtans dag firas på många håll i världen. Faktum är att den 14:e februari hör till de allra mest firade, tillsammans med högtider som jul och nyår. På de flesta håll är det relationer och kärlek som är temat för dagen. Hur man firar och vem man uppvaktar varierar från land till land. Paris är ljusets stad, Frankrikes huvudstad, och när det kommer till alla hjärtans dag är det kärlekens stad. Februari i Paris är månaden för romantiska kryssningar på Seine, karnevaler, världsutställningar och mycket mer.

Att boka en bonusresa inom Europa med utgång från Sverige eller Köpenhamn för sina poäng, är också väldigt enkelt. Inom EuroBonus-programmet kan du boka bonusresa till Paris för två personer tur och retur för endast 30.000 poäng. Om har en 2for1 voucher (50% poängrabatt) så betalar du endast 15.000 poäng.

 

 

Gå med i EuroBonus och tjäna poäng på din resa

GÅ MED I EUROBONUS OCH TJÄNA POÄNG PÅ DIN RESA

Det är kostnadsfritt & enkelt att gå med. Skapa ett EuroBonus-konto och tjäna poäng på din resa.  Du kan läsa mer om medlemskap och hur du bokar bonusresor på eurobonuspoang.se

 

Tusentals par åker hit för sin smekmånad varje år och miljontals resenärer besöker staden tillsammans med sin käresta och siktet inställt på romantik.

Med ett besök i Paris blir det svårt att tänka sig en mer romantisk kombination. Tusentals par åker hit för sin smekmånad varje år och miljontals resenärer besöker staden tillsammans med sin käresta och siktet inställt på romantik. Besök den romantiska höjdpunkten Eiffeltornet som utan tvekan är den mest romantiska platsen, inte bara i Paris utan i hela världen. Eiffeltornet är en särskilt populär plats för par att förlova sig på, avlägga sina löften eller att fria på broar över floden Seine. När det lyser upp under månskenet är det höga tornet en magisk upplevelse.

 

Njut av Alla hjärtans dag med en romantisk kväll vid Eiffeltornet

Man kan definitivt slå fast att Gustave Eiffels järntorn från 1889 är den kanske största Paris-klichén av alla, men det är svårt att inte förtrollas av konstruktionen när man passerar den. Du kan till och med njuta av en alla hjärtans dag lunch i Paris vid Eiffeltornet. Det enda du behöver göra är att boka ditt bord i förväg. Madame Brasserie erbjuder en extraordinär matupplevelse. Menyn består av avancerade rätter från det klassiska franska köket, tillagade med traditionella kulinariska tekniker och färska, säsongsbetonade ingredienser. Restaurangen ligger på byggnadens första våning och erbjuder också möjligheten att äta middag i Eiffeltornet. Observera att du med båda alternativen kommer in i en exklusiv kö endast för Madame Brasserie-kunder och slipper de långa köerna som kännetecknar detta monument.

 

Romantiska restauranger och promenader

Kända personer som Oscar Wilde, Edith Piaf och Marcel Proust ligger begravda på kyrkogården Père Lachaise. Något som är mer otippat, är att denna plats är vida omtalad som en av de mest romantiska destinationerna i Paris. Staden är också länd för sina vackra parker, från klassiker som Luxembourgträdgården till lite mer okända som Parc des Buttes-Chaumont i det 19:e arrondissementet.

Det spelar ingen roll om din preferens är utsikt över från Eiffeltornet eller en krog utan möjlighet till bokning i en hipp del av staden, Paris levererar romantik för alla smaker. På klassiska adresser som Lapérouse kan du boka chambré séparée där kända och mäktiga personer gömde sina älskarinnor redan när Napoleon III var regent. Är du mer intresserad av att ha en romantisk stund ska du besöka panoramarestaurangen TOO Restaurant, högst upp i nya TOO Hotel i 13:e arrondissementet. På väg till restaurangen promenerar ni längs med kajen, antingen utmed Seine eller Canal Saint-Martin. När du slingrar dig hand i hand kommer den förtrollande atmosfären i staden att skapa den perfekta scenen för din speciella dag där Eiffeltornet är en majestätisk bakgrund för din promenad. En mysig stund med upplysta båtar som åker förbi där sällskap dinerar. Så, ta din älskades hand och gå längs floden Seine. 

 

En annan perfekt plan för Alla hjärtans dag är en promenad genom Monets trädgårdar. Om du är redo för det, tveka inte att boka en utflykt till Giverny. Du kan boka en guidad tur med buss för att besöka målarens hus med en expertguide och lära dig mer om hans inspirationskälla. Boka tur till Giverny.

 

Besök på Pont des Arts: stadens mest ikoniska kärleksbro

Alla hjärtans dag är en speciell tid att vara i Paris och Pont des Arts är den perfekta platsen att fira kärleken, stadens mest ikoniska kärleksbro. Ett mecka för par som vill uttrycka tillgivenhet genom att fästa hänglås på dess räcken. Traditionen tog fart i början av 2000-talet och blev snabbt populär, men tyngden på låsen blev så småningom ett bekymmer för stadens myndigheter, som tog bort dem 2015. Den romantiska traditionen har dock fortsatt, med par som hittat andra sätt att symbolisera sin kärlek på bron – som att skriva sina initialer på räcken eller helt enkelt dela en kyss med den parisiska silhuetten som bakgrund. Så lägg till det i din resplan och skapa ett minne som varar livet ut.

 

Åk skridskor utomhus i skuggan av monumentala arkitekturverk 

Under de första veckorna i februari kan du fortfarande njuta av skridskoåkning i Paris. Att åka skridskor utomhus i skuggan av monumentala arkitekturverk är inte något man kan göra varje dag och inte bara någonstans i världen. Var man kan åka skridskor i Paris:

  • Place Athénée: Cirka 60 euro med te-tid
  • Espace sportif Pailleron: Det är en inomhusrink som är öppen nästan året runt, priser och öppettider publiceras på deras officiella webbplats.
 

Njut av en varm ”chocolat chaud” efter promenad

Efter att ha promenerat på Paris gator i vinterkyla och besökt stadens viktigaste monument är det bästa sättet att njuta av en varm dryck. Favoriten hos både turister och lokalbefolkningen är den traditionella parisiska varma chokladen. Många parisiska kaféer och tehus är kända för att göra denna typ av dryck av mjölkchoklad och mörk choklad med sin egen twist. Upplevelsen av att njuta av den sköna chokladsmaken i en vackert inredd lokal, tillsammans med en god dessert eller ett salt tilltugg, får dig att känna dig som en Parisbo och ger dig energi att fortsätta ditt äventyr. Några av favoritställena med bäst betyg är:

 
 

Ett besök tillbaks i tiden i Romantikmuseet eller Nationalmuseet

Louvren är det största nationalmuseet i Frankrike, det mest besökta museet i världen och ett historiskt monument. Louvren är beläget i Paris 1:a arrondissement och tillhör världens främsta konstmuseer både vad gäller storlek och samling, med hyllade konstverk av bland annat Tizian, Rafael och Leonardo da Vinci. På alla hjärtans dag passar det också väl att besöka Romantikmuseet och Kärleksmuren (Le mur des je t’aime). Romantiska livets museum (Museum of Romantic Life) var tidigare målaren Ary Scheffers tidigare bostad. Men idag är museet en charmig fastighet på en liten gata i Butte Montmartre. Bostaden har under åren besökts av kända artister som Frédéric Chopin, Jean Auguste Dominique Ingres, Alphonse de Lamartine, Franz Liszt, Charles Dickens och Ivan Turgenev. Utforska utställningen tillsammans med din partner eller vän medan du dricker te på museets café.

 

Gå med i Les Front Runners de Paris

Sedan år 2000 har ”Les Front Runners” ägt rum varje år i februari i Paris, ett evenemang som anordnas av stadens HBT-löparförening. Detta roliga evenemang äger rum i det 19:e arrondissementet i Paris, vanligtvis i Parc des Buttes-Chaumont. Med utgångspunkt i att kärlekens tecken brukar detta firande äga rum på helger och så nära den 14 februari som möjligt. Två grenar ingår i loppet: en individuell bana på 5 km och en parbana på 10 km. Vissa år anordnas lotterier där intäkterna går till den berömda Grey Pride Association. Evenemanget är gratis och öppet för allmänheten som vill stödja orsaken; Men om du är intresserad av att delta i loppet som en löpare, kan du fylla i registreringsformuläret på den officiella webbplatsen

 
 

Förnyelse av bröllopslöften Personlig foto- eller videofilmning

Förnya dina bröllopslöften på en två timmars Parisrundtur och bekräfta din älskade i kärlekens huvudstad. Den privata sessionen inkluderar en personlig uppläsning av en önskad text eller dikt och en videoinspelning mot bakgrund av ett av stadens stora monument.

 

Budgetalternativ: Romantisk picknick

En picknick i Paris kan vara det bästa alternativet för budgetalternativ. Vi är överens om att det blir lite kyligt i februari, men en varm kram från någon speciell kanske kan lösa allt (kanske ska du packa med en varm filt, mössa och halsduk). Ta med din date till någon närliggande stormarknad och hämta picknickvaror som vin, baguette, ost och andra godsaker. Välj ut en parisisk park, en plats längs med Seine eller grönområde i staden. Voila! Din Alla hjärtans dag i Paris 2024 görs på en budget.

 

Mötesplatserna för Alla hjärtans dag-firande i Paris är många. Här kommer en lista med några idéer.

Bateaux Parisiens
Alla hjärtansmiddag. Ta en av middagskryssningarna på Seine som också inkluderar champagne och levande musik. Pont de l’Alma, 8:e arrondissementet.

Eiffeltornet
Champ de Mars, 7:e arrondissementet

Lapérouse
51 Quai des Grands Augustins, 6:e arrondissementet

TOO Restaurant
65 Rue Bruneseau, 13:e arrondissementet

Père Lachaise
16 Rue du Repos, 20:e arrondissementet

Lido
Lido är den mest populära kabarén i Paris och varje år på Alla hjärtans dag anordnas en speciell kväll full av glamour, middag och orkester för älskande par.
116 bis, ave des Champs Elysées, 8:e arrondissementet.

Luxembourgträdgården
6:e arrondissementet

Parc des Buttes-Chaumont
19:e arrondissementet

Moulin Rouge
Det legendariska Moulin Rouge välkomnar också älskande med en show speciellt förberedd för Alla hjärtans dag. Boka din biljett till Moulin Rouge med middag nu.
18:e arrondissementet

Musée de la vie Romantique
16 Rue Chaptal, 9:e arrondissementet

Kärleksmuren (Le mur des je t’aime)
Square Jehan Rictus, Pl. des Abbesses, 18:e arrondissementet

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få e-post när vi publicerar nya inlägg på hemsidan? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

Bli Premium

Med ett Premium-medlemskap får du tillgång till alla låsta artiklar på happytravels.se. Du slipper också annonsering från Google. Medlemskapet betalas med en engångskostnad och gäller obegränsad tid.

** Glöm inte att du tjänar EuroBonus-poäng på transaktionen om du betalar medlemskapet med ditt SAS American Express kort eller SAS Mastercard kort.


Upptäck mer från happytravels

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Skriv en kommentar

Dy kanske också gillar

Upptäck mer från happytravels

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa