Flygplatslounger du inte vill missa

Vilka är de bästa flygplatsloungerna?

När du reser i världen kan du uppleva lyx och bekvämlighet på högsta nivå genom att besöka några av de mest exklusiva flygplatsloungerna. Loungetillgång är något som lockar mängder av resenärer, inte minst poängsamlare. Många gånger kan en specifik lounge vara skälet till varför man väljer ett visst flygbolag eller en viss allians över en annan.

Resebibeln Condé Nast Traveller har listat de bästa loungerna 2024:

Listan är utan individuell rangordning, och baserad på faktorer som service och assistans, bekvämligheter och lokala inslag.

1. Cathay Pacifics The Pier First class lounge Hong Kong International Airport.

Trevlig bar och en matsal som påminner om en riktig krog, med föränderliga menyer och bordsservering. Det finns även avdelning med duschar, gratis behandlingar, arbetsutrymme, dagbäddar och ”grab and go”-tilltugg att ta med sig på flyget.

Tillträde: First Class passagerare, Marco Polo Club Diamond members, och Oneworld Emerald members.
Hemsida: cathaypacific.com

2. JAL’s JAL First Class Lounge Haneda Airport, Tokyo

Inkluderar den eleganta fisk- och skaldjursrestaurangen Sushi Tsurutei och menyn med ramen som skapas enkom för loungens gäster.

Tillträde: JAL First class passagerare och JAL’s JMB Diamond- och JGB Premier-status passagerare; berättigade oneworld First class- och Emerald-status passagerare
Hemsida: jal.co.jp

Turkish airlines Business class lounge

3. Turkish Airlines Business Lounge Istanbul Airport

Stor lounge på 5.600 kvadratmeter med matlagningsstationer där kockar lagar turkiska delikatesser framför ögonen på dig. Det finns även ett stort lekområde för barn, golfsimulator och möjlighet att få gratis massage.

Tillträde: Turkish Airlines och Star Alliance Business class passagerare, plus Elite och Elite Plus medlemmar av Turkish Airlines’ lojalitetsprogram.
Hemsida: turkishairlines.com

4. Virgin Atlantic’s Clubhouse London Heathrow

Det finns en delikatessbar, bra frukost och klassiska rätter som går att beställa från en meny. Det finns även möjlighet att träna med Pelotoncyklar och spela biljard.

Tillträde: Passagerare som flyger Upper Class med Virgin Atlantic, Delta One på Delta eller Clase Premier på Aeroméxico; passagerare med kvalificerad lojalitetsklubbstatus på Virgin Atlantic, Delta och Aeroméxico.
Hemsida: virginatlantic.com

5. Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge - South Hamad International Airport, Doha

En gigantisk lounge på 10.000 kvadratmeter som känns som en resort med olika avdelningar för avkoppling respektive mat och dryck. Global Deli serverar gourmettolkningar och det finns en à la carte-restaurang. Liksom flera olika barer, stort arbetsutrymme, sovstolar och lekrum.

Tillträde: Vanligtvis tillgängligt för QR- och oneworld First- och Business. class passagerare, men vissa passagerare på rabatterade biljetter kan behöva betala ett tillägg för tillträde.
Hemsida: qatarairways.com

6. PS LAX Los Angeles International Airport

Loungen ligger i en separat byggnad på LAX där det erbjuds TSA- och gränskontroll och tull samt biltransport till flygplanet för ombordstigning. Loungen består av gemensamma sällskapsutrymmen eller privata sviter för upp till sex personer, barer och à la carte-måltider.

Tillträde: Tillgång är tillgänglig genom köp snarare än genom ett flygbolag.
Hemsida: reserveps.com

7. Air France’s La Première Lounge Paris Charles de Gaulle airport

La Première Lounge bjuder på en sällsynt upplevelse som inte minst baseras på det kulinariska utbudet i samarbete med stjärnkocken Alain Ducasse. Förrådet av champagne är sakkunnigt kompilerat, valmöjligheterna omfattande och det finns ett spa i regi av Sisley som erbjuder halvtimmeslånga gratisbehandlingar.

Tillträde: Air France La Première-passagerare och vissa Air France-passagerare i Business class som betalar en extra avgift.
Hemsida: airfrance.co.uk

8. Lufthansa’s First Class Terminal Frankfurt Airport

Lufthansas flaggskeppslounge ligger i en separat byggnad där det finns en bra restaurang och välsorterade barer med bland annat över 100 sorters whisky. Det finns även två sovavdelningar med enkelsängar, lekrum, arbetsutrymmen och ett badrum med badkar. Det ingår också direkttransport till flyget för ombordsstigning.

Tillträde: Tillgängligt för First class passagerare som flyger med Lufthansa, Swiss eller Discover Airlines och vissa medlemmar i Lufthansas lojalitetsprogram.
Hemsida: lufthansa.com

Lufthansa First class lounge München
Lufthansa First class lounge München
Lufthansa First class lounge München
Fantastisk uteterass på Lufthansa First class lounge München

Kreditkort med Lounge Access

Kreditkort med lounge access erbjuder en förmån som förvandlar din väntetid på flygplatsen till en lyxig upplevelse. Njut av ett glas champagne och en skön plats att sitta på i väntan på din avgång. Men hur ska man veta vilket kreditkort som passar? Sanningen är att det är högst individuellt, hur ofta man reser, till vilka flygplatser man reser till och hur mycket man är villig att betala för ett sådant kreditkort. Många olika loungeprogram har ett varierande utbud och inget kreditkort som ger tillgång till alla. Dessutom har de olika programmen och kreditkorten varierande villkor där vissa ger gratis besök medan andra kräver att du betalar för varje besök. Det kan därför vara klokt att välja ett kreditkort som ger access till lounger på flygplatser som du brukar eller planerar att flyga från. 

Tips på olika kreditkort som erbjuder olika typer av loungetillgång:

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium hos happytravels.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Happytravels

Smarta resetips hur du förvandlar dina vardagsinköp till bonusresor. Samla poäng från vardagsinköp till bonusresor inom SkyTeam. Här hittar du Guider och olika artiklar som hjälper dig att planera och genomföra din bonusresa.

Awardfares - 20% rabatt första månaden med vår inbjudningslänk.

Awardfares - hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.