Lufthansa går ut i storstrejk

Nyheter, den 19 februari 2024
Lufthansas markpersonal gick under måndagskvällen ut i strejk. De flygplatser som påverkas är Frankfurt, München, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln och Stuttgart. Lufthansa avråder passagerare från att resa till flygplatsen om de inte är säkra på att flyget fortfarande är planerat att avgå.

Strejken är planerad från 04 på tisdag morgon och fram till 07.10 på onsdagen, det är troligt att störningarna sannolikt kommer att fortsätta ett tag efter detta. Det innebär att ca 90% av Lufthansas flyg till och från Tyskland kommer stå parkerade och omkring 100.000 passagerare kommer att påverkas av strejken. Det innebär att endast cirka 10 till 20 procent av Lufthansa Airlines flygprogram trafikeras, särskilt drabbat är tisdagens flyg. Strejken är den senaste i en våg av konflikter som drabbat den tyska flygbranschen i år. Fackförbundet Verdi kräver 12,5% i lönehöjning och en engångsbonus till alla 25 000 Lufthansa-anställda

Swedavia uppger att omkring 30 flygningar till och från Sverige påverkas under strejken. Lufthansa har redan börjat att kontakta sina resenärer för ombokningsprocess. ”Passagerare som påverkas av inställda flygningar till följd av Verdi-strejken kommer att informeras via e-post eller via Lufthansa-appen. Vi beklagar det besvär som denna strejk kan orsaka dig.

För Lufthansa är det tredje gången i år anställda går ut i strejk och som orsakar inställda flygningar. Den 1 februari i år, ställdes mer än 1000 flyg in på elva stora tyska flygplatser, vilket påverkade över 200.000 passagerare. Under januari månad strejkade mark- och säkerhetspersonal i Hamburg och Berlin.

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få e-post när vi publicerar nya inlägg på hemsidan? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

Bli Premium

Med ett Premium-medlemskap får du tillgång till alla låsta artiklar på happytravels.se. Du slipper också annonsering från Google. Medlemskapet betalas med en engångskostnad och gäller obegränsad tid.

** Glöm inte att du tjänar EuroBonus-poäng på transaktionen om du betalar medlemskapet med ditt SAS American Express kort eller SAS Mastercard kort.


Upptäck mer från happytravels

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Skriv en kommentar

Dy kanske också gillar

Upptäck mer från happytravels

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa