Omvandla dina Amex-poäng till bonusresor i Business class


Resmål som du kan boka för din Amex-poäng

I detta inlägg fyller vi på allt eftersom med tips på olika resmål som du kan boka för dina Membership Rewards

Omvandla dina Amex-poäng till bonusresor i Business class

Det kan vara en smart idé att använda sina Membership Rewards till att överföra dem till olika flygbolagpartners inom Oneworld allians och SkyTeam allians, snarare än att växla över dem till EuroBonus-poäng. Att växla Amex-poäng till EuroBonus har en väldigt dålig ratio med växlingskursen 29:1.

Bonusresa med Air France – KLM i Business Class från Stockholm till Dubai för 850.000 Amex-poäng poäng tur och retur

Från Sverige hittar du bra sweet spots för användning av dina Amex-poäng. Med Amex Membership Rewards kan du enkelt överföra dina poäng till både Delta och Flying Blue som transferpartner. Båda dessa ingår i alliansen SkyTeam och poängen kan därmed användas för att boka resor på alla medlemsflygbolag. Delta och Flying Blue tillämpar variabel prissättning på bonusresor. Däremot är poängpriset fast i de fall där man bokar rena partnerflygningar (resor där det egna flygbolaget inte är inblandat). Du överför dina Amex-poäng till Delta SkyMiles till kursen 10:1. Du kan boka en tur och returresa från Stockholm till Dubai via Paris eller Amsterdam i Business class för 85.000 SkyMiles. Skatter och bränsletillägg är dock något högre och går på cirka 4200 SEK per person, men det är möjligt att halvera summan genom att boka resan som två separata enkelbiljetter. Anledningen är att Delta endast debiterar bränsletillägg på bonusresor med utgångspunkt i Europa.

Business class med Qatar Airways till Doha från 2,6 miljoner amex-poäng

Qatar Airways är känd som ett av världens bästa flygbolag och erbjuder en förstklassig service ombord i Business class, samt en lyxig upplevelse på marken i Doha. Qatar Airways är anslutna till poängvalutan Avios (Under 2022 bytte Qatar Airways Privilege Club sin poängvaluta från Q-Miles till Avios). Det är ganska enkelt att hitta och boka bonusresor till flera olika drömdestinationer för 2,6 – 3 miljoner Amex-poäng per person. Utöver poäng tillkommer också skatter och bränsletillägg på cirka 3500-6000 SEK per person beroende på vilken destination du flyger till.

Bonusresa med Qatar Airways i Business Class till Dubai 990.000 poäng tur och retur

Qatar Airways slopade under 2021 sina bränsletillägg och införde lägre poängpriser. Poäng från svenska Amex Membership Rewards överförs till Qatar Airways Privilege Club mot kursen 11:1. Om du vill resa till Mellanöstern kan du boka bonusresa från Sverige tur och retur för 990.000 Amex-poäng till Dubai. Utöver poäng tillkommer också flygskatter på cirka 1500 SEK.

Eller varför inte boka 5 nätter med Hotell Hilton Conrad på Maldiverna för 390.000 poäng?

Hilton finns över hela världen, och om du inte redan är medlem i Hilton, så bör du bli det nu om du i framtiden vill kunna boka lyxhotell på Maldiverna. Maldiverna är ett drömresmål för många, och där hittar du Conrad Maldives Rangali Island, LXR och Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi. Om du samlar Membership Rewards med ett renodlat American Express kort kan du använda dessa för att boka hotellnätter inom kedjan Hilton Honors. Det är inte helt enkelt att maximera värdet av Amex-poäng på hotellpartners men det är fullt möjligt. Hilton har dock ingen fast poäng-prislista för sina hotell, utan priserna varierar. Vanligtvis brukar ett standardrum kosta omkring 95,000 poäng per natt (förutom på Waldorf Astoria Los Cabos i Mexiko och Waldorf Astoria Maldives – vilka kostar betydligt mer).

Besparingen för ett dubbelrum hos Hilton Conrad i 5 nätter är ca. 48.000 kr. Poängkostnaden är 390.000 Hilton Honors-poäng vilket med växlingskursen 1/8 innebär 3.120 miljoner Amex-poäng. Genom American Express Platinum kan man få Gold-status hos Hilton vilket ger tillgång till femte natten gratis, men också gratis frukost, tidig/sen utcheckning samt uppgraderingar. Förutsättningen för att du ska få förmånerna är att du bokar direkt genom hotellet och inte via tredjepart.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev kostnadsfritt! Med ett Premium-medlemskap få du tillgång till alla låsta artiklar på hemsidan. Du slipper du också all annonsering från Google på hemsidan. Medlemskapet betalas med en engångskostnad och ditt medlemskap gäller obegränsad tid.

Medlemskap Premium 89SEK

Välj om du vill få e-post omedelbartdagligen eller veckovis. Ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel. Du godkänner vår integritetspolicy (Länk).

Skriv en kommentar

Upptäck mer från Happytravels.se

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

happytravels.se

Prenumerera på Nyhetsbrev 🔔

Håll dig uppdaterad på nyheter och inlägg på happytravels.se. 

Välj om du vill få e-post: omedelbartdagligen eller veckovis. Ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel.