Överför dina American Express-poäng till British Airways Executive club

 

Överför dina American Express-poäng (Membership Rewards) till British Airways.

Att överföra dina American Express Membership Rewards är ganska enkelt – men i det här inlägget går vi igenom vad du behöver veta om det är första gången du överför dina poäng. De flesta av instruktionerna här gäller även andra American Express-överföringspartners, om du behöver överföra dina poäng till ett annat lojalitetsprogram. Låt oss ta en titt på steg för steg-processen för hur du överför dina Amex-poäng till British Airways Avios:

Steg 1

Skapa ett Avios-konto Om du inte redan har gjort det, gå vidare och skapa ditt British Airways Executive Club-konto. Därifrån kommer du att kunna hantera dina Avios, boka flyg och kontrollera tillgängligheten för belöningar. När ditt konto är konfigurerat, anteckna ditt medlemsnummer. Vi kommer att behöva det i nästa steg. Du kan till och med skapa ett hushållskonto för att samla dina miles tillsammans med andra. Detta kan vara mycket värt om dina vänner eller familjens resepartner också samlar på Avios.

Steg 2. Länka ditt Avios-konto till ditt American Express-konto.

Logga in på ditt American Express-konto och navigera till British Airways Executive Club-överföringssida. Från din Amex-kontoöversiktsöversikt > Klicka på ”Använd poäng”

Logga in membership rewards: https://www.americanexpress.com/sv-se/rewards/membership-rewards/

Klicka på navigeringsfliken ”Använd poäng” och sedan > överför poäng till partner.

 

Du kommer nu att se en lista över lojalitetsprogram som du kan överföra dina Amex Membership Reward-poäng till. Klicka på British Airways Executive Club.

Under ”Kontoinformation” klicka på ”Lägg till ett annat konto”.

På sidan med titeln ”Ange kontouppgifter för ditt befintliga partnerlojalitetsprogram”, lägg till ditt medlemskapsnummer för Executive Club och faktureringsadress. Kom ihåg att Executive Club-kontot som du försöker länka måste matcha ditt namn som primär Amex-kortinnehavare. Dina faktureringsuppgifter bör också vara desamma.

Steg 3. Nu när du har länkat ditt konto är det dags att överföra dina poäng.

Överföringstiden för American Express-poäng till brittiska Avios kan ta upp till 5 dagar, men i de flesta fall kommer det att gå mycket tidigare, ibland inom 2 dagar. Överföringsförseningen är viktig att vara medveten om. I vissa oturliga fall, medan du väntar på att dina poäng ska överföras, kan någon annan ha bokat bonusresan du letade efter. Naturligtvis är detta det värsta scenariot, men var beredd – det kan hända. Förståeligt nog kan detta vara lite nervkittlande, särskilt för nya resehackare. Det är därför det alltid är bra att ha en reservplan för att lösa in dina poäng. Chansen är stor att det finns ett annat passande flyg du kan boka istället. Om du kan, överför dina poäng till ditt Avios-konto i förväg så att de är tillgängliga direkt när du är redo att boka.

 

Steg 4: Ange antalet poäng du vill överföra till Avios

Du kan klicka på kalkylatorknappen för att få en poängomvandling, men i vårt fall för British Airways överför våra Amex-poäng i förhållandet 20:1. Du behöver också ditt fysiska Amex-kort till hands, eftersom du måste ange ditt fyrsiffriga CID-nummer (på framsidan av ditt kort) och din tresiffriga CSC-kod (på baksidan av ditt kort). När du klickar på ”Bekräfta överföring” kommer du att se en bekräftelseskärm som popup upp:

 

Klicka på ”Slutför överföring” för att överföra dina poäng. Ett sista bekräftelsemeddelande kommer att visas med detaljer skickade till din registrerade e-postadress.

Poängen kommer att tas från ditt American Express-konto och återspeglas omedelbart. När de har svävat runt i luften i några dagar landar de sedan på ditt Avios-konto, som först då kan du bekräfta att överföringsbonusen har tillämpats och att dina poäng är där de borde vara. Det kan ta upp till 5 arbetsdagar att överföra poäng (men vanligtvis tidigare). Du får ett e-postmeddelande när dina poäng har överförts. 

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium hos happytravels.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Happytravels

Smarta resetips hur du förvandlar dina vardagsinköp till bonusresor. Samla poäng från vardagsinköp till bonusresor inom SkyTeam. Här hittar du Guider och olika artiklar som hjälper dig att planera och genomföra din bonusresa.

Awardfares - 20% rabatt första månaden med vår inbjudningslänk.

Awardfares - hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.