Royal Caribbean är stolta sponsorer av Eurovision 2024

Kryssningar är något som blir mer och mer populärt. De Nordeuropeiska kryssningarna har mer fokus på kultur och huvudstäder, medan kryssningar i Medelhavet och Karibien har mer fokus på sol och strand. Det sistnämnda lockar ofta en något yngre kundkrets.

Det kan vara svårt att veta vilken kryssning som passar dig och din familj bäst. Det är viktigt att göra lite research så att du får den semester som bäst passar dina egna önskemål och behov. På kryssningar som varar mellan 7-10 dagar finns det ofta flera familjer med barn. Särskilt på kryssningar i Karibien och om det är på en större båt. De längre kryssningarna på 2 veckor eller oftare tillgodoser den lite äldre kundkretsen som är ute efter riktigt mycket avslappning och vill ha lite mer lugn och ro. Kryssningar under en vecka tenderar att ha en yngre kundkrets med mer fokus på fest

Som huvudsponsor av Eurovision Song Contest 2024 har Royal Caribbean skapat möjligheten för dig att uppleva musikfesten till havs.

Royal Caribbean är officiell partner till Eurovision Song Contest, och under våren kommer rederiet Royal Caribbean International att arrangera olika Eurovision-inspirerade kryssningar i Europa. Samtliga seglar i samband med att musiktävlingen firas i Malmö 4–11 maj. Enligt rederiet är det unika kryssningar som ger resenärer möjligheten att uppleva världens största musikevent – i kombination med att segla runt mellan destinationer i Spanien, Frankrike, Italien, Kroatien, Grekland och Turkiet.

– Miljontals tittare över hela världen följer Eurovision Song Contest varje år, men med dessa kryssningar ges tittarna chansen att tillsammans uppleva världens största live-musikevenemang på ett sätt de aldrig har gjort tidigare, med bland annat bland annat särskilt utformade menyer och drycker, och särskilt framtagna överraskningar säger Ben Bouldin, vice president för Royal Caribbean International i Europa, Mellanöstern och Afrika. De fyra kryssningarna äger rum ombord Oasis-, Odyssey-, Anthem- och Explorer of the Seas. De utgår från Barcelona, Civitavecchia, Southampton respektive Ravenna, och pågår mellan två till tolv nätter.

Upptäck magin med en karibisk kryssning.

Här står upplevelsen i fokus. Jacuzzis, pooler, vattenrutschbanor, utmanande äventyrsaktiviteter, underhållning, barnklubbar, spa, och självklart ett stort utbud av restauranger. Royal Caribbean har sex olika fartygsklasser. Från de största fartygen i Oasis- och Icon-klassen, till Vision of the Seas – ett lite mindre och mer personligt fartyg som lockar en vuxen publik. 

Photo: Royal Caribbean

Förlora dig själv i tonerna av Calypso ståltrummor och majestätet av Mayaruiner.

Kryssa till Karibien och upptäck ölivet, sand-mellan tårna och se det vackra undervattenslivet på nära håll med ett snorklings- eller dykäventyr för att upptäcka fängslande korallrev, havssköldpaddor och den röda havsstjärnan, som kan ses i grunt vatten. Upptäck Barbados vita sandstränder och karga klippor. Se höga berg som Petit Piton i St. Lucia eller utforska de frodiga regnskogarna i Belize eller Honduras. Om lugn, kontemplativ natur är mer din grej, tillbringa dagen med att beundra forsande vattenfall på Jamaica och de livliga korallreven på Bonaire, hem för mantor och papegojfiskar.

Hidaway Beach, Royal Caribbeans egna ö

Upptäck det ultimata strandparadiset Hideaway Beach för vuxna, på Royal Caribbeans egna ö Perfect Day at CocoCay. Hideaway Beach erbjuder den perfekta oasen för vuxna med en unik atmosfär. Gäster kan njuta av musik och underhållning från DJ-mashups vid Hideaway Bar, belägen direkt i poolen, samt avjuta läckra maträtter från Slice of Paradise och Snack Shack. För en mer exklusiv upplevelse erbjuder The Hideout-hytterna tillgång till en privat pool och personlig service. Besökare kan även välja att koppla av i lyxiga cabanas vid On the Rocks, där live musik och hantverkscocktails skapar en minnesvärd atmosfär. Oavsett val av plats, garanterar Hideaway Beach en unik och lyxig strandupplevelse.

Photo: Royal Caribbean

Royal Caribbeans ’Icon of the Seas’

Royal Caribbeans ”Icon of the Seas”, är en helt ny klass av äventyr. Låt adrenalinet strömma ut i den största vattenparken till havs. Här är varje dag en soldag med en all-du-kan-simma buffé med sju unika pooler på en kryssning. Familjer kan testa äventyr för alla åldrar på Surfside, ett resmål för hela dagen ombord som öppnar slussarna för familjekul.

Som med alla typer av semester varierar kundkretsen på kryssningar beroende på årstid. Under skollovet finns det – av naturliga själ – ofta mycket fler barn än utanför säsongen. Det finns många olika rederier som erbjuder olika rutter, med olika fokus på olika typer av upplevelser. De något billigare rederierna, t.ex. Carnival, MSC och Costa har fokus på en bra grundupplevelse och kan vara en riktigt bra start på kryssning. Här är kvaliteten ganska bra, jämförbara med en all-inclusive hotellresort i mellanklass, vilket i och för sig inte behöver vara dåligt på något sätt, speciellt för barnfamiljer. Om du har mer fokus på matupplevelser och service än på faciliteter och underhållning, bör du välja ett av de mer lyxiga rederier som erbjuder en speciell VIP-del på de större fartygen. Det kostar mer än genomsnittet, men å andra sidan är det mer som ett femstjärnigt hotell till sjöss. Valen är många – och det gäller även prisnivåerna, så förvänta dig att du får det du betalar för.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid.