Samma förberedelser oavsett längd på semestern

Tid är pengar, eller?

Man brukar ofta säga att tid är pengar. Hur var och en väljer att spendera sin tid är såklart helt och hållet upp till varje person, men om du har möjligheten, så är en långtidssemester ett utomordentligt bra sätt att spendera den på. Både jag och min man Jonas älskar båda att planera resan, söka fram hotell och gärna bo på ställen där det är oexploaterat och öde stränder. Till skillnad från en semester som varar i några dagar eller en vecka, så ger en längre semester dig andrum till att njuta av att bara koppla av, utan att det går ut över sightseeing eller utflykter. Framför allt så finns det större möjligheter att upptäcka mer oexploaterade platser. Att få vandra kilometerlånga promenader längs med havet, och att få upptäcka djur- och naturliv är det bästa vi vet. Men för att hitta dessa guldkorn, krävs ofta en genuin nyfikenhet och öppenhet inför semestermålet och lokalbefolkningen. En vecka på resmålet ger på sin höjd tid till en kortare introduktion av platsens atmosfär, kultur och karaktär, och det är vanligt att man åker hem igen utan att ha upplevt semestern någon nämnvärt.

På en långtidssemester är det annorlunda. Det hör till vanligheten att långtidsresor går till varmare breddgrader – för vem vill egentligen spendera tid på en plats som erbjuder lika få soltimmar och grader på temperaturmätaren som hemma i Sverige? Under en längre vistelse har man gott om tid att lära känna de trevliga kyparna på restaurangen, de bästa stränderna och knepen som bara invånarna känner till. Vilken typ av semesterperson är du?

EN VECKA semester

Är du, liksom många andra, van att resa iväg en vecka utomlands? Vid planeringsstadiet känns oftast tidsperioden lagom, och växterna i hemmet klarar sig fint på egen hand tills att man kommer hem igen. Om du är som mig och många andra, så är blir man ofta lika besviken när det är dags att resa hem igen. Tiden gick för fort, man hann knappt att få några solbrända ben. Plötsligt står taxin utanför hotellet och är redo att köra en till flygplatsen och då har man knappt hunnit med att bocka av hälften av alla aktiviteter på semesterlistan.

Destinationer som lämpar sig för både kortare semestrar och längre vistelser

Destinationer som lämpar sig för både kortare semestrar och längre vistelser är ställen som erbjuder en varm tillflykt under de kalla vintermånaderna i Sverige. Länder som Portugal, Italien och Spanien är underbara att vistas i när vinterkylan ännu inte har släppt taget om Sverige. Dessa länder kräver heller inte visum av svenska medborgare för längre vistelser. Tack vare ländernas medlemskap i Schengen och EU kan du resa in i de båda länderna med endast ett giltigt pass till hands. Att kunna ta på sig en tunnare tröja och solhatt mitt i februari är något som värmen själen lite extra och ger energikick!

En längre semestervistelse behöver inte bli dyrare än en kortare charterresa, speciellt inte om du bokar flygbiljetter för poäng från vardagliga inköp

Om du nu sitter och tänker att en långtidssemester vore underbart, men att du tänker att planering och eventuell budget står i vägen för dina drömmar, då kan jag med glädje förtydliga att både jag och min make sällan (nästan aldrig faktiskt) betalar för våra flygbiljetter. Senast vi betalade för flygbiljetter var år 2018 till Bali. Sedan dess har vi hunnit med 6 längre vistelser världen över (Sri Lanka, Mexico, Karibien, Västindien, Thailand och USA). Eftersom att vi bokar bonusresor med poäng från våra vardagsinköp, krävs inte lika stor budget till semestern. Det är endast boende och mat som behöver finansieras. Boende går att välja i alla prisklasser, allt i från B&B, airbnb, privata hyresvärdar och större hotellresorts. En längre semestervistelse behöver därför inte bli dyrare än en kortare charterresa, speciellt inte om du bokar flygbiljetter för poäng från vardagliga inköp (som ju den här hemsidan handlar om). Fördelen med att din semester ska pågå i tre veckor istället för en, är att det krävs samma slags förarbete, men däremot en längre tids livsnjutning. Eventuellt kanske du också behöver ordna någon som vattnar blommorna där hemma och tar in posten.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid.