SkyTeam tillgång till Lounger

Loungtillgång hos SkyTeam

SkyTeam har 18 medlemsflygbolag, vilket gör den större än oneworld men mindre än Star Alliance. Alliansen grundades år 2000 av Aeromexico, Air France, Delta och Korean Air.  Oneworld aliansen anses generellt ha de mest generösa policyerna för loungtillgång för sina medlemmar, följt av Star Alliance och till sist  SkyTeam.

Rent generellt kan man förvänta sig att få tillgång till lounger internationellt med SkyTeam om:

 • Om man har SkyTeam Elite Plus-status, eller
  om man reser i First class eller Business class. Detta gäller dock generellt inte vid inrikesresor, inklusive inom USA på Delta.

Tillgång till loungen kommer endast att tillhandahållas på din avreseflygplats och transferflygplatser, och inte vid ankomst. Tillgång till loungen kan variera beroende på flygbolag; kolla Louge finder (länk ovan). För anslutande kunder måste både de inrikes- och internationella flygningarna trafikeras av ett SkyTeam-medlemsflygbolag. Visa bara upp dina boardingkort och ett giltigt Elite Plus-medlemskort så att loungeagenten kan validera för inträde

 • Delta SkyTeam Elite Plus-medlemmar som flyger på en Delta-flygning har endast tillgång till SkyTeam-medlemsflygbolagsägda lounger och SkyTeam-märkta lounger. Tredjepartslounger är undantagna.

 • International flights utesluter kunder som reser mellan USA och Karibien.

 • Tillträdespolicyn för Virgin Atlantics klubbhus i London Heathrow Airport Terminal 3 finns på virginatlantic.com

First class & Business class loungetillgång hos SkyTeam

Internationella resenärer i First class och Business class har rätt till tillgång till alla utvalda SkyTeam Business class-lounger:

 • Detta gäller under hela din resdag när du har en biljett i First class och Business class

 • Loungtillgången ges endast vid dina avgångs- och transferflygplatser, inte vid ankomst

 • För transitpassagerare måste både inrikes- och internationella flygningar drivas av ett SkyTeam-medlemsflygbolag, alla segment måste också bokas i First class och Business class

 • Du får inte ta med några gäster till loungen

First and Business Class

First- och Business Class-passagerare som reser på eller ansluter till/från ett internationellt flyg samma dag som drivs av ett SkyTeam-medlemsflygbolag har tillgång till en lounge.

SkyTeam Elite Plus

Oavsett reseklass har SkyTeam Elite Plus-medlemmar som reser på eller ansluter till/från ett internationellt flyg samma dag som drivs av ett SkyTeam-medlemsflygbolag tillgång till en lounge.

Guests

SkyTeam Elite Plus-medlemmar kan bjuda in en gäst som reser på ett flyg som drivs av ett SkyTeam-medlemsflygbolag. Uppvisa bara din gästs boardingkort så att loungeagenten kan validera för inträde. Du är välkommen till våra lounger inom 24 timmar efter din planerade avgångstid.

SkyTeam Elite Plus loungetillgång

Flying Blue Gold och Platinum motsvarar SkyTeam Elite Plus, vilket ger tillgång till lounge när du reser i ekonomiklass på internationella flygningar.

Inom SkyTeam finns två olika elitnivåer: Elite och Elite Plus. SkyTeam Elite Plus-medlemmar får loungtillgång på grund av sin status på  internationella flygningar:

 • Det gäller oavsett reseklass, under hela din resdag

 • Loungtillgång ges endast vid dina avgångs- och transferflygplatser, inte vid ankomst

 • För transitpassagerare måste både inrikes- och internationella flygningar drivas av ett SkyTeam-medlemsflygbolag

 • Du får ta med en gäst, som också måste resa på en SkyTeam-flygning

Delta Sky Club Lounge Tillgång

Delta är det stora SkyTeam-flygbolaget i USA. Policy för loungtillgång i USA skiljer sig dock där flygbolagen i USA försöker monetisera sina lounger och säljer medlemskap. Då SkyTeam inte tillåter Elite Plus-medlemmar tillgång till lounge på inrikesflygningar så är möjligheterna för tillgång till dessa lounger begränsade, såvida du inte ansluter utrikes på samma biljett samma dag.

Delta Air Lines har sina flygnav i Atlanta, Detroit, New York JFK, Minneapolis, Seattle och Los Angeles. Deras lounger går under namnet Delta SkyClub som du hittar på fler större flygplatser i USA, samt på utvalda flygplatser globalt. Loungerna håller samma standard som de flesta andra amerikanska inrikeslounger, det vill säga ett enklare utbud av mat och dryck, samt en bar med ett basutbud av öl, vin och sprit. Mat och dryck i dessa lounger håller inte samma standard som övriga lounger i resten av världen som du kanske vanligtvis är van vid. Däremot kan du finna ett stort urval av betalda drycker i baren, framförallt champagne där du ofta kan hitta exklusiva årgångar av Dom Perignon till rimliga priser.

KLM Crown Lounge

KLM har sin bas och huvudnav på Amsterdams Schiphol flygplats. Där bedrivs två lounger under varumärket KLM Crown Lounge. För resenärer som reser inom Schengen så ges tillgång till KLM Crown Lounge 25. Här kan du förvänta dig ett generöst utbud av kalla och varma maträtter, ett basutbud av öl, vin och starksprit, duschar, business center med skrivare, samt fritt höghastighets wi-fi.’

För resenärer som reser utanför Schengen har tillgång till KLM Crown Lounge 52. Denna lounge är indelad i flera olika våningsplan och erbjuder samma faciliteter som den enklare Schengen-loungen. Däremot finns några fler förmåner, bl.aa. sovkabiner som kan bokas mot en avgift samt en utomhusterass. Utöver det finns det också en À la carte restaurang på det övre våningsplanet, dock behöver du betala för all mat och dryck i restaurangen. Vill du komma undan att betala, ska du alltså hålla dig till nedervåningen med utbud av mat och dryck (dyrare drinkar och champagne kostar även på nedervåningen).

Reser du i Business Class? Då ingår besök i Crown Lounges. Flying Blue Platinum- och Gold-medlemmar samt SkyTeam Elite Plus-passagerare får också besöka Crown-loungerna. De får ta med en gäst utan kostnad. Flying Blue Ultimate-medlemmar är välkomna till Crown-loungerna med upp till 8 medresenärer.

Foto: Air France

Les Salons Air France Lounge

Air France ingår i SkyTeams allians och är ett renodlat premiumflygbolag, vilket också innebär att deras lounger lever upp till en högre standard. Air Frances lounger på Paris flygplats anses av många vara de bästa loungerna i hela SkyTeam. På flygplatsen Paris Charles de Gaulle bedriver Air France 5 olika lounger.

  • Terminal 2E: 3 olika lounger som hanterar internationella flygningar

  • Terminal 2F: för flygningar inom Schengen

  • Terminal 2G: hanterar flygningar till mindre regionala flygplatser i Europa (små flygplan).

I loungen som ligger i hall L på Terminal 2E, hittar du en väldigt stilfull och designad lounge med fri tillgång till champagne. Du hittar också ett stort urval av varma och kalla rätter med kockstation. I loungen kan du även koppla av i deras spa med tillgång till bastu, detoxbar och vilorum.

Foto: Virgin Atantic

Virgin Atlantic Clubhouse

Virgin Atlantic Airways är det andra större engelska flygbolaget efter British Airways. Deras egna lounger går under namnet Clubhouse och var till en början endast tillgänglig till passagerare i flygbolagets exklusiva Upper Class. Med det sagt, så erbjuds en loungeupplevelse utöver det vanliga och faciliteterna som återfinns i denna lounge håller samma nivå som man normalt kan förvänta sig av en First class lounge. I samband med att de gick med i flygalliansen SkyTeam under år 2023, har dem nu öppnat upp sina lounger för passagerare från sina partners i alliansen, dock med begränsningar.

London Heathrow är flygbolagets hemmabas och här ligger flaggskeppsloungen Upper Class Wing lounge. Ett besök i denna lounge är mer som ett femstjärnigt hotell än en flygplatslounge. Denna lounge är indelad i två våningsplan och erbjuder en spektakulär À la carte restaurang, en bemannad bar med cocktails och champagne, ett fitnesscenter, spa och en frisersalong. Dessutom erbjuder dem en härlig utomhusterass.

Tillgång till denna lounge ges endast om du reser på en långflygning från Terminal 3 med Virgin Atlantic, Delta Air Lines eller Aeromexico samt att du reser i en högre kabinklass eller genom kvalificerad statusnivå. Förhoppningsvis kan du som Guld eller Diamantmedlem i EuroBonus kunna nyttja denna lounge framöver.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium hos happytravels.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Happytravels

Smarta resetips hur du förvandlar dina vardagsinköp till bonusresor. Samla poäng från vardagsinköp till bonusresor inom SkyTeam. Här hittar du Guider och olika artiklar som hjälper dig att planera och genomföra din bonusresa.

Awardfares - 20% rabatt första månaden med vår inbjudningslänk.

Awardfares - hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.