Tillgång till British Airways Lounge 2024

Tillgång till lounge med British Airways

Det är fortfarande ganska lätt att få tillgång till lounger, särskilt för etablerade flygbolag som British Airways. Flygbolaget, som är medlem i oneworld-alliansen, erbjuder sina passagerare ett antal olika alternativ för att få tillgång till loungen, vilket gör det relativt tillgängligt för flygbolagets mest lojala kunder. British Airways lounger är tillgängliga för passagerare som är: Flyger med British Airways reguljärflyg i First, Club World eller Club Europe. En silver- eller guldmedlem i British Airways Executive Club på ett reguljärflyg som drivs av British Airways eller någon av våra Oneworld-partners. En Sapphire- eller Emerald-medlem i något av oneworld-flygbolagens bonusprogram på ett reguljärflyg som drivs av British Airways eller en av våra oneworld-partners. Över 18 år eller, om under 18 år, i sällskap av en ansvarig vuxen. Lokala lagar som rör konsumtion av alkohol kommer att gälla. Sapphire eller Emerald medlemmar är välkomna att bjuda in en gäst att njuta av loungen med dem. Tillgången varierar beroende på loungetyp, med förbehåll för kapacitetsbegränsningar. Se tabellerna nedan för detaljer.

 • Tillgång till British Airways lounge är främst för premiumpassagerare.

 • Elitstatusinnehavare kan också få tillgång till lounger, inklusive ytterligare gästprivilegier.

 • Exklusiva lounger som Concorde Room har strikta inträdeskrav, inklusive 5 000 nivåpoäng.

Loungetillgång Concorde Room

Concorde Room — kortinnehavare plus en gäst

Vid 5 000 Tier Points (och 3 000 Tier Points varje år därefter) har Gold Executive Club-medlemmar och en gäst tillgång till vår Concorde Room-lounge på London Heathrow när de flyger vilken klass som helst med British Airways eller andra oneworld®-bolag.

 

Resklass Guld Silver
First
Business
Premium ekonomi
Ekonomi
Andra oneworld®-bolag.

Loungetillgång Chelsea lounge

Chelsea lounge — kortinnehavare plus en gäst


Vid 5 000 Tier Points (och 3 000 Tier Points varje år därefter) har våra Gold Executive Club-medlemmar och en gäst tillgång till vår Chelsea-lounge på New York JFK Terminal 8 när de reser på en reguljär långdistansflygning med British Airways, eller en lång- flyg, transkontinentala eller internationella kortdistansflygningar med American Airlines. Kunder som flyger med andra oneworld-flygbolag har inte tillgång till denna lounge.

Resklass Guld Silver
First
Business
Premium ekonomi
Ekonomi
Andra oneworld®-bolag.

Loungetillgång Business class

Loungerna är tillgängliga för kunder som:

Business class resenärer kortinnehavare plus en gäst

 • flyger på ett reguljärt British Airways-flyg i First eller business (Club World eller Club Europe)

 • en silver- eller guldmedlem i British Airways Executive Club på ett reguljärflyg som drivs av British Airways eller en av våra oneworld-partners

 • en Sapphire- eller Emerald-medlem i något av oneworld-flygbolagens bonusprogram på ett reguljärflyg som drivs av British Airways eller en av våra oneworld-partners

 • över 18 år, eller om du är under 18 år i sällskap av en ansvarig vuxen. (Lokala lagar som rör konsumtion av alkohol kommer att gälla.)

 • Som Sapphire- eller Emerald-medlem är du välkommen att bjuda in en enda gäst per varje avgående flyg till dig i loungen. (Gästen måste resa med British Airways eller någon av våra oneworld-partners). All tillgång till loungen är föremål för kapacitetsbegränsningar.
Resklass Guld Silver
First
Business
Premium ekonomi
Ekonomi
Andra oneworld®-bolag.
Codeshare partners including Aer Lingus and Vueling (no guest allowance)
LEVEL flights operated by Iberia

Loungetillgång First class

Lounger är tillgängliga för kunder som:

Första klass lounger — kortinnehavare plus en gäst

 • flyger på ett reguljärt British Airways-flyg i First class

 • Guldmedlem i British Airways Executive Club på ett reguljärflyg som drivs av British Airways eller en av våra oneworld-partners

 • Emerald-medlem i något av oneworld-flygbolagens bonusprogram på ett reguljärflyg som drivs av British Airways eller en av våra oneworld-partners

 • Över 18 år, eller om du är under 18 år i sällskap av en ansvarig vuxen. (Lokala lagar som rör konsumtion av alkohol kommer att gälla).

Resklass Guld Silver
First
Business
Premium ekonomi
Ekonomi
Andra oneworld®-bolag.
Codeshare partners including Aer Lingus and Vueling (no guest allowance)
LEVEL flights operated by Iberia

Som Emerald-medlem är du välkommen att bjuda in en enda gäst per varje avgångsflyg för att gå med dig i First-loungen. (Gästen måste resa med British Airways eller någon av våra oneworld-partners). Concorde Room på London Heathrow Terminal 5 är tillgängligt för kunder som:

 • Flyger på ett reguljärt British Airways-flyg i First
 • Över 12 år eller om du är under 12 år åtföljs du av en ansvarig vuxen. (Lokala lagar som rör konsumtion av alkohol kommer att gälla.)

Tillgång till faciliteterna First Dining, Concorde Dining och ”The Bar” är tillgängliga för kunder som:

 • Flyger på ett reguljärt British Airways-flyg i First Guld gästlista medlemmar i Executive Club
 • Över 18 år eller i sällskap av en ansvarig vuxen

Chelsea Lounge på New York JFK Terminal 8 är tillgänglig för:

 • Första kunder som reser på en reguljär långdistansflygning med British Airways, eller en långdistans, transkontinental eller internationell kortdistansflygning med American Airlines.
 • Guldmedlemmar med 5 000 Tier-poäng (och 3 000 Tier-poäng varje år därefter), som reser på en reguljär långdistansflygning med British Airways, eller en långdistans, transkontinental eller internationell kortdistansflygning med American Airlines.
 • Över 18 år eller om du är under 18 år åtföljs du av en ansvarig vuxen. (Lokala lagar som rör konsumtion av alkohol kommer att gälla.)

American Airlines transkontinentala rutter inkluderar:

New York (JFK) – Los Angeles (LAX)
New York (JFK) – San Francisco (SFO)
New York (JFK) – Orange County (SNA)
Dallas Fort Worth (DFW) – Honolulu (HNL)
Dallas Fort Worth (DFW) – Kona (KOA)
Dallas Fort Worth (DFW) – Maui (OGG)
Chicago (ORD) – Honolulu (HNL)
Charlotte (CLT) – Honolulu (HNL)

Foto: British Airways

Premium resenärer

British Airways omfattande loungenätverk omfattar över 30 anläggningar som drivs av flygbolaget självt och ytterligare 100 lounger som drivs av flygbolagets partners. Tillsammans bildar dessa ett sammankopplat nätverk som gör att nästan alla passagerare som reser i Businessklass eller Första klass får tillgång till en lounge. Enligt flygbolaget har förmånen med tillgång till loungen några begränsningar för premiumpassagerare att vara medvetna om. För att komma in måste resenärer vara bokade på First Class eller Club Europe/World (British Airways respektive kort- och långdistanshytter i Business class), och flyga samma dag med ett reguljärflyg.

Statusförmåner

Utöver premiumpassagerare erbjuder British Airways även tillgång till sitt loungenätverk till de som har elitstatus hos flygbolaget. Silver och Gold Executive Club-medlemmar kan komma in i flygbolagets business class lounger och kan göra det när de reser på ett flyg som drivs av British Airways eller en av flygbolagets många Oneworld-partners. Dessutom erbjuder transportören även statusbaserad inträdestillstånd till dem som har elitstatus med alliansen som helhet. Oneworld Emerald- och Sapphire-medlemmar har full tillgång och kan göra det när de reser med British Airways eller annat oneworld-bolag. Passagerare är berättigade att ta med sig ytterligare en gäst, förutsatt att gästen också reser med British Airways eller ett partnerflygbolag.

Loungemap

Lounger på över 20 platser över hela världen och mer än 140 ytterligare partnerlounger som du kan uppleva. Besök oneworlds webbplats för en fullständig lista över loungeplatser och öppettider.

>> Se alla lounger

Några lounger som är värt ett besök

Dessa statusar kommer dock inte att räcka för att ge dig tillgång till flygbolagets mest exklusiva lounger. Det finns extremt stränga krav för tillträde till Concorde Room och Chelsea Room, två av flygbolagets mest extravaganta och lyxiga anläggningar på London Heathrow (LHR) respektive New York JFK. Efter att ha fått 5 000 nivåpoäng, ges Gold Executive Club-status och det eftertraktade Concorde Room-kortet. Endast med ett Concorde Room-kort i handen kommer du att få komma in i den extremt exklusiva loungen, med den extra fördelen att ta med en gäst.

Foto: British Airways
Foto: British Airways

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Betalas med en engångskostnad på 49 sek & gäller obegränsad tid.