Vad du behöver veta om American Airlines AAdvantage

AAdvantage är American Airlines-program. Som medlem i AAdvantage®-programmet tjänar du miles när du flyger med American Airlines, oneworld® och andra partnerflygbolag, samt över 1.000 partners. Du kan använda dina miles inom dessa områden:

Flyg till nästan 1.100 destinationer över hela världen
Uppgraderingar
Biluthyrning
Hotell
Andra detaljhandelsprodukter

Det mest uppenbara sättet att tjäna AAdvantage-miles är genom att flyga med American eller med ett av dess partnerflygbolag. Det finns också dussintals sätt att tjäna American Airlines AAdvantage-miles, som inkluderar hotellvistelser, biluthyrning, semestrar, kryssningar, restauranger, shoppingportaler, olika kampanjer eller helt enkelt genom att köpa miles (även om det sistnämnda vanligtvis är en dålig idé). Även om de kallas ”miles”, tjänar du dem baserat på hur mycket pengar du spenderar på biljetter, inte hur långt du flyger. I mars 2022 reviderade American återigen sin utgångspolicy genom att öka tidsramen för nödvändig aktivitet till 24 månader. Miles på medlemmars konton som är under 21 år är undantagna från kravet på kontoaktivitet. Förfallna miles kan inte användas för prisresor. För att återaktivera tidigare intjänade miles kan medlemmar i AAdvantage betala en avgift som sträcker sig mellan $200–$600. Av de tre huvudsakliga äldre operatörerna i USA är American Airlines den enda som fortsätter att upprätthålla en utgångspolicy; Delta och United avstod båda från sådana policyer 2011 respektive 2019.

Hur mycket American Airlines miles är värda

Värdet på amerikanska miles har ökat stadigt under de senaste åren. Detta beror delvis på stigande flygpriser, som driver upp det relativa värdet av miles, men också på förbättringar i det totala värdet av själva miles. American Airlines miles är värda cirka 1,5¢ vardera i genomsnitt, även om det slutliga värdet du får för dina miles beror på hur du löser in dem. Du kan få ett lägre inlösenvärde om du bokar resor under högsäsong, eller om du inte har flexibiliteten att överväga alternativa destinationer och datum. Du kan också få mycket mer än det genomsnittliga inlösenvärdet om du hittar en billig resa. Inlösen i en premiumhytt, särskilt för internationella resplaner, kan också erbjuda bättre värde för varje mil du betalar in.

För att ta reda på hur mycket värde du får med amerikanska miles, jämför kontantpriset för att boka flygbiljetter med kostnaden för bokning med miles, minus flygbolagsskatter och avgifter. Det gör att du får en uppfattning om hur mycket varje mil du löser in är värd. Tyvärr blev det mycket svårare att ta reda på hur mycket American Airlines miles är värda i april 2023. Det var då bonusprogrammet fullt ut anammade sin planerade övergång till dynamisk prissättning, vilket innebär att priset för utmärkelser nu kan gå upp eller ner baserat på tiden år, efterfrågan och andra faktorer. American Airlines publicerar fortfarande en Award chart som visar de ”beräknade startvärdena” för enkelresor, vilket kan vara till hjälp för att ge dig en idé. Men du kommer fortfarande att vilja räkna ut priset för att veta om du får en bra affär – eller om du ska boka din flygresa med ett annat partnerflygbolag.

» Tabellen nedan visar hur amerikanska AAdvantage miles ligger på upp till miles från konkurrerande program. Dessa siffror är baserade på genomsnitt.

BonusprogramVärde på genomsnittlig mile
Delta SkyMiles1.16¢
Alaska MileagePlan1.5¢
American AAdvantage1.5¢
JetBlue TrueBlue1.5¢
Southwest Rapid Rewards1.35 ¢
United MileagePlus1.2¢

Partnerflygbolag

Med andra partnerflygbolag utanför Oneworld-alliansen är din möjlighet att tjäna eller lösa in miles mer begränsad. Exempelvis kanske du hos vissa flygbolag kan tjäna miles men inte lösa in dem, eller så kanske du bara kan lösa in för vissa flyg.

Flight awards

Flygpriser är tillgängliga för så lite som 7.500 miles enkel resa plus eventuella tillämpliga skatter och avgifter. Kilometernivåer varierar beroende på datum och flyg. Under bokningen kommer tillämplig prisnivå att visas baserat på tillgänglighet. Du kan avboka och återställa dina miles utan kostnad. Du kan ändra en kvalificerad resa online med bara några få steg. Du kan behöva betala mellanskillnaden men det finns inga ändringsavgifter för prisbiljetter. Flygpriser har inga blackout-datum och är tillgängliga på alla flygningar som marknadsförs och drivs av American Airlines.

Flexibla Basic Economy Avbokningar Från och med den 17 januari 2024 kommer AAdvantage-medlemmar att ha möjlighet att avboka icke-återbetalningsbara Basic Economy-biljetter på Americans plattformar (aa.com, appen eller American Airlines Reservations). Denna flexibilitet gäller för inrikesresor som bokas direkt via American Airlines, vilket gör att medlemmar kan få en partiell resekredit mot en avgift innan resan börjar. Det här alternativet är dock inte tillgängligt för biljetter bokade via tredjepartstjänster.

Tabell som visar vad du kan förvänta dig att betala per kabinklass och region

Med American Airlines dynamiskt prisdiagram, kommer priser att variera beroende på efterfrågan. Två flygpriser krävs om din enkelresa inkluderar två internationella långdistansflygningar. Länk.

Region:Kabinklass börjar påPremium Economy börjar påBusiness / First starting at:
Angränsande 48 U.S. states + Canada7.50015.000
Mexico + Caribbean + Central America10.00020.000
South America – Short Haul15.00030.000
Hawaii + Alaska20.00040.00060.000
Europe25.00050.00075.000
South America – Long Haul30.00060.00090.000
Asia + Middle East + South Pacific35.00060.00095.000

Oneworld® Alliance: Fler destinationer runt om i världen

oneworld erbjuder bekväm service på världens ledande flygbolag över mer än 1.000 destinationer över hela världen. Och som AAdvantage®-medlem, när du reser med oneworld flygbolag, kommer din kvalificerade aktivitet att räknas mot AAdvantage®-statuskvalificering. Fördelen är också att du kan Plus, njuta av smidiga överföringar mellan partnerflygbolag

Läs mer här.

Photocred: Awardfares

Hitta de bästa AAdvantage Awards med AwardFares

  1. Gå till AwardFares.
  2. Välj AAdvantage under Frequent Flyer Program.
  3. Välj rutt med hjälp av avgångs- och destinationsfälten, exempel New York (JFK) till London (LHR).
  4. Välj datum eller använd tidslinjevyn för att utforska flyg för olika datum.
  5. Tryck på sökresultatets rubrik för att sortera efter pris och kabinklass
  6. På samma sätt kan du trycka på Prem, Biz eller First).
  7. När du har identifierat flygningen du vill ha i resultatlistan
  8. Tryck på Boka, länken och AwardFares omdirigerar dig till AAdvatages bokningssida

Tjäna en mile för varje spenderad dollar på kvalificerande hyror hos Hertz

För hyror gjorda från och med den 1 maj 2004 kan AAdvantagemedlemmar tjäna en mile för varje spenderad dollar på kvalificerande hyror. För hyror utanför USA konverteras summan till US dollars för poäng. Du kan inte få poäng för skatter, bränsle eller avgifter. Du behöver inte boka ett anslutande flyg för att tjäna poäng på din bilhyra. Nu kan du också få dina poäng retroaktivt upp till sex månader efter aktuellt hyresdatum.

Läs mer här.

Vanliga frågor (FAQ)

Har American Airlines miles något utgångsdatum?
American Airlines miles upphör att gälla om du inte tjänar eller löser in någon av dem under loppet av 24 månader. Däremot kan du enkelt ”starta om klockan” om dina miles är på väg att löpa ut genom att lösa in några miles eller tjäna miles med kvalificerande aktivitet eller köp gjorda på ett branded kreditkort till flygbolaget.

Registrera dig för American Airlines AAdvantage
Du kan registrera dig gratis för att bli en amerikansk AAdvantage-medlem på AA.com.

Går det att konvertera American Airlines miles till kontanter?
Du kan inte konvertera amerikanska miles till kontanter. Däremot kan du lösa in dina miles för Admirals Club-medlemskap, hyrbilar och hotellvistelser, semesterpaket, lyxupplevelser och donationer till välgörenhetsorganisationer.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev kostnadsfritt! Med ett Premium-medlemskap få du tillgång till alla låsta artiklar på hemsidan. Du slipper du också all annonsering från Google på hemsidan. Medlemskapet betalas med en engångskostnad och ditt medlemskap gäller obegränsad tid.

Medlemskap Premium 89SEK

Välj om du vill få inlägg omedelbartdagligen eller veckovis. Ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel. Du godkänner vår integritetspolicy (Länk).

Skriv en kommentar

Upptäck mer från Happytravels.se

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

happytravels.se

Prenumerera på Nyhetsbrev 🔔

Håll dig uppdaterad på nyheter och inlägg på happytravels.se. 

Välj om du vill få e-post: omedelbartdagligen eller veckovis. Ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel.