Vad du behöver veta om American Airlines AAdvantage

 

Flyg till nästan 1.100 destinationer över hela världen

Uppgraderingar. Biluthyrning Hotell. 
 

AAdvantage är American Airlines-program. Som medlem i AAdvantage®-programmet tjänar du miles när du flyger med American Airlines, oneworld® och andra partnerflygbolag, samt över 1.000 partners. Du kan använda dina miles inom dessa områden: 

Du tjänar AAdvantage-miles genom att flyga med American eller med ett av dess partnerflygbolag. Det finns  många sätt att tjäna American Airlines AAdvantage-miles, som inkluderar hotellvistelser, biluthyrning, semestrar, kryssningar, restauranger, shoppingportaler, olika kampanjer eller helt enkelt genom att köpa miles (även om det sistnämnda vanligtvis är en dålig idé). Även om de kallas ”miles”, tjänar du dem baserat på hur mycket pengar du spenderar på biljetter, inte hur långt du flyger. I mars 2022 reviderade American sin utgångspolicy genom att öka tidsramen för nödvändig aktivitet till 24 månader. Miles på medlemmars konton som är under 21 år är undantagna från kravet på kontoaktivitet. Förfallna miles kan inte användas för prisresor. För att återaktivera tidigare intjänade miles kan medlemmar i AAdvantage betala en avgift som sträcker sig mellan $200–$600. Av de tre huvudsakliga äldre operatörerna i USA är American Airlines den enda som fortsätter att upprätthålla en utgångspolicy; Delta och United avstod båda från sådana policyer 2011 respektive 2019.

Hur mycket American Airlines miles är värda

Värdet på amerikanska miles har ökat stadigt under de senaste åren. Detta beror delvis på stigande flygpriser, som driver upp det relativa värdet av miles, men också på förbättringar i det totala värdet av själva miles. American Airlines miles är värda cirka 1,5¢ vardera i genomsnitt, även om det slutliga värdet du får för dina miles beror på hur du löser in dem. Du kan få ett lägre inlösenvärde om du bokar resor under högsäsong, eller om du inte har flexibiliteten att överväga alternativa destinationer och datum. Du kan också få mycket mer än det genomsnittliga inlösenvärdet om du hittar en billig resa. Inlösen i en premiumhytt, särskilt för internationella resplaner, kan också erbjuda bättre värde för varje mil du betalar in.

För att ta reda på hur mycket värde du får med amerikanska miles, jämför kontantpriset för att boka flygbiljetter med kostnaden för bokning med miles, minus flygbolagsskatter och avgifter. Det gör att du får en uppfattning om hur mycket varje mil du löser in är värd. Tyvärr blev det mycket svårare att ta reda på hur mycket American Airlines miles är värda i april 2023. Det var då bonusprogrammet fullt ut anammade sin planerade övergång till dynamisk prissättning, vilket innebär att priset för utmärkelser nu kan gå upp eller ner baserat på tiden år, efterfrågan och andra faktorer. American Airlines publicerar fortfarande en Award chart som visar de ”beräknade startvärdena” för enkelresor, vilket kan vara till hjälp för att ge dig en idé. Men du kommer fortfarande att vilja räkna ut priset för att veta om du får en bra affär – eller om du ska boka din flygresa med ett annat partnerflygbolag.

» Tabellen nedan visar hur amerikanska AAdvantage miles ligger på upp till miles från konkurrerande program. Dessa siffror är baserade på genomsnitt.

Bonusprogram Värde på genomsnittlig mile
Delta SkyMiles 1.16¢
Alaska MileagePlan 1.5¢
American AAdvantage 1.5¢
JetBlue TrueBlue 1.5¢
Southwest Rapid Rewards 1.35 ¢
United MileagePlus 1.2¢

Partnerflygbolag

Med andra partnerflygbolag utanför Oneworld-alliansen är din möjlighet att tjäna eller lösa in miles mer begränsad. Exempelvis kanske du hos vissa flygbolag kan tjäna miles men inte lösa in dem, eller så kanske du bara kan lösa in för vissa flyg.  

Bonusbiljetter

Flygpriser är tillgängliga för så lite som 7.500 miles enkel resa plus eventuella flygskatter och avgifter. Kilometernivåer varierar beroende på datum och flyg. Under bokningen kommer pris att visas baserat på tillgänglighet. Du kan omboka eller avboka och få tillbaka dina miles utan kostnad. Du kan behöva betala mellanskillnaden men det finns inga ändringsavgifter för prisbiljetter. Flygpriser har inga blackout-datum och är tillgängliga på alla flygningar som marknadsförs och drivs av American Airlines.

Från och med den 17 januari 2024 kommer AAdvantage-medlemmar att ha möjlighet att avboka icke-återbetalningsbara Basic Economy-biljetter på Americans plattformar (aa.com, appen eller American Airlines Reservations). Denna flexibilitet gäller för inrikesresor som bokas direkt via American Airlines, vilket gör att medlemmar kan få en partiell resekredit mot en avgift innan resan börjar. Det här alternativet är dock inte tillgängligt för biljetter bokade via tredjepartstjänster. 

Förväntade priser att betala per kabinklass och region

Med American Airlines dynamiskt prisdiagram, kommer priser att variera beroende på efterfrågan. Två flygpriser krävs om din enkelresa inkluderar två internationella långdistansflygningar. Länk. 

Region: Kabinklass börjar på Premium Economy börjar på Business / First börjar på:
Angränsande 48 U.S. states + Canada 7.500 15.000
Mexico + Caribbean + Central America 10.000 20.000
South America – Short Haul 15.000 30.000
Hawaii + Alaska 20.000 40.000 60.000
Europe 25.000 50.000 75.000
South America – Long Haul 30.000 60.000 90.000
Asia + Middle East + South Pacific 35.000 60.000 95.000

Oneworld® Alliance: Fler destinationer runt om i världen

oneworld erbjuder bekväm service på världens ledande flygbolag över mer än 1.000 destinationer över hela världen. Och som AAdvantage®-medlem, när du reser med oneworld flygbolag, kommer din kvalificerade aktivitet att räknas mot AAdvantage®-statuskvalificering. Fördelen är också att du kan Plus, njuta av smidiga överföringar mellan partnerflygbolag

Läs mer här.  

Photocred: Awardfares

Hitta AAdvantage Awards med AwardFares

  1. Gå till AwardFares.
  2. Välj AAdvantage under Frequent Flyer Program.
  3. Välj rutt med hjälp av avgångs- och destinationsfälten, exempel New York (JFK) till London (LHR).
  4. Välj datum eller använd tidslinjevyn för att utforska flyg för olika datum.
  5. Tryck på sökresultatets rubrik för att sortera efter pris och kabinklass
  6. På samma sätt kan du trycka på Prem, Biz eller First).
  7. När du har identifierat flygningen du vill ha i resultatlistan
  8. Tryck på Boka, länken och AwardFares omdirigerar dig till AAdvatages bokningssida 

 

 
 

Tjäna en mile för varje spenderad dollar på kvalificerande hyror hos Hertz

För hyror gjorda från och med den 1 maj 2004 kan AAdvantagemedlemmar tjäna en mile för varje spenderad dollar på kvalificerande hyror. För hyror utanför USA konverteras summan till US dollars för poäng. Du kan inte få poäng för skatter, bränsle eller avgifter. Du behöver inte boka ett anslutande flyg för att tjäna poäng på din bilhyra. Nu kan du också få dina poäng retroaktivt upp till sex månader efter aktuellt hyresdatum.

Läs mer här.

 
 

Vanliga frågor (FAQ)

Har American Airlines miles något utgångsdatum?
American Airlines miles upphör att gälla om du inte tjänar eller löser in någon av dem under loppet av 24 månader. Däremot kan du enkelt ”starta om klockan” om dina miles är på väg att löpa ut genom att lösa in några miles eller tjäna miles med kvalificerande aktivitet eller köp gjorda på ett branded kreditkort till flygbolaget.

Registrera dig för American Airlines AAdvantage
Du kan registrera dig gratis för att bli en amerikansk AAdvantage-medlem på AA.com.

Går det att konvertera American Airlines miles till kontanter?
Du kan inte konvertera amerikanska miles till kontanter. Däremot kan du lösa in dina miles för Admirals Club-medlemskap, hyrbilar och hotellvistelser, semesterpaket, lyxupplevelser och donationer till välgörenhetsorganisationer.

 

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Skaffa Premium hos happytravels.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Happytravels

Smarta resetips hur du förvandlar dina vardagsinköp till bonusresor. Samla poäng från vardagsinköp till bonusresor inom SkyTeam. Här hittar du Guider och olika artiklar som hjälper dig att planera och genomföra din bonusresa.

Awardfares - 20% rabatt första månaden med vår inbjudningslänk.

Awardfares - hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Prenumerera på Nyheter och Tips! Välj om du vill få notis omedelbart, dagligen eller veckovis på nya inlägg. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.