Vad kommer att hända med EuroBonus?

SAS avser att lämna Star Alliance och gå med i SkyTeam

Q&A – Questions & Answers

Här postas frågor och svar gällande EuroBonus, American Express kort, bonusresor och 50% poängrabatt m.fl. Om du har någon information som behöver uppdateras för andra att ta del av, maila oss på info@happytravels.se

Den 3 oktober 2023 tillkännagav SAS avsikten att så småningom gå med i SkyTeam och lämna Star Alliance. För närvarande är EuroBonus-programmet oförändrat. Så länge SAS är medlem i Star Alliance kommer EuroBonus-medlemmar kunna fortsätta nyttja samma förmåner som idag när de flyger med någon av Star Alliance alla partners. 

Senast uppdaterad: 2024.02.02

Vad kommer att hända med EuroBonus?

Inga ändringar görs i programmet och EuroBonus kommer att förbli SAS lojalitetsprogram. Som medlem kommer du fortsätta tjäna och använda poäng på SAS som idag. Din status och förmåner som EuroBonus-medlem när du flyger med SAS kommer inte att påverkas. SAS avser att så småningom lämna Star Alliance och gå med i SkyTeam, och justeringar av programmet kommer att göras därefter. Så länge SAS är medlem i Star Alliance kan EuroBonus-medlemmar fortsätta att dra nytta av samma förmåner som de gör idag när de flyger med ett Star Alliance-partnerflygbolag.

Källa: https://www.sas.se/eurobonus/home/

Vad händer efter att sas lämnat Star Alliance?

Efter att ha lämnat Star Alliance kommer EuroBonus-medlemmar att ha liknande förmåner när de flyger med ett SkyTeam-partnerflygbolag.

Vad kommer att hända med mina EuroBonus-poäng?

Inga ändringar görs i dina EuroBonus-poäng. Du kommer att behålla alla intjänade poäng tills nu och kommer att fortsätta tjäna och använda poäng precis som idag.

Vad kommer att hända med min EuroBonus-nivåstatus?

Inga ändringar görs i din EuroBonus-nivåstatus. Du kommer att behålla din status och dina framsteg under din kvalifikationsperiod. Kraven för att nå varje nivå och förmåner som ingår i varje nivå förblir desamma. Att erbjuda ett attraktivt lojalitetsprogram till SAS lojala kunder kommer förbli högsta prioritet för SAS och våra nya ägare, även efter SAS byter ägare och allians. 

Vad kommer att hända med min EuroBonus Lifetime Gold-status?

Det finns inga ändringar i EuroBonus Lifetime Gold-programmet, inklusive framsteg som tjänats in mot Lifetime Gold.

Behåller jag mina statusförmåner när jag reser med ett annat Star Alliance-partnerflygbolag?

Under tiden SAS förblir en del av Star Alliance, kommer du att få samma statusförmåner som du gör idag när du flyger med en Star Alliance-partner. När SAS så småningom går med i SkyTeam kommer du också att kunna dra nytta av liknande statusförmåner i det omfattande SkyTeam-nätverket.

Kan jag fortfarande tjäna poäng när jag flyger med ett annat Star Alliance-bolag?

Under tiden SAS förblir en del av Star Alliance, kommer du att kunna tjäna EuroBonus Basic-poäng när du flyger med ett Star Alliance flygbolags partnerflyg.

Vad kommer att hända med mina befintliga bonusresor med Star Alliance?

Befintliga bokningar förblir oförändrade och kommer att hedras även om du flyger efter att SAS så småningom lämnar Star Alliance.

Kan jag fortfarande använda mina poäng för att boka bonusresor med Star Alliance?

Ja, under tiden SAS förblir en del av Star Alliance, tillåter vi dig att använda EuroBonus-poäng för att boka Star Alliance-prisresor.

Vad kommer att hända med mina Amex 2-för-1-vouchers? (50% poängrabatt)

Vi gör inga ändringar i Amex 2-för-1-kuponger. Dina intjänade kuponger kan fortfarande användas på SAS Bonusbiljetter. Du kan också fortsätta använda dina kuponger på Star Alliance bonusresor prisbokningar under tiden SAS förblir en del av Star Alliance. Vi kommer att uppdatera dig om hur du kommer att kunna använda dina vouchers när SAS så småningom går med i SkyTeam. Alla prisbokningar som görs med en kupong förblir oförändrade och kommer att hedras.

Vad kommer att hända med mina FlyPremium-förmåner?

Inga ändringar görs i FlyPremium-förmånerna och medlemmar kommer att fortsätta att njuta av FlyPremium när de bokar SAS Bonusbiljetter.

Skriv en kommentar

Upptäck mer från Happytravels.se

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

happytravels.se

Prenumerera på Nyhetsbrev 🔔

Håll dig uppdaterad på nyheter och inlägg på happytravels.se. 

Välj om du vill få e-post: omedelbartdagligen eller veckovis. Ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel.